ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Wearing Scars – A Thousand Words

wearingscarsathousandwords250
Detta engelska band består av medlemmar från bandet Sacred Mother Tounge som spåddes en lysande framtid med stora turnéer och EMI som skivbolag samt det moderna metalbandet Mutiny Within som också drevs till ett bittert slut -och därav det nya bandnamnet Wearing Scars. Dessa ärrade killar låter amerikanskt för hela slanten. För att bilden ska bli lite klarare över hur så är Mutiny Within ett ganska bra exempel men utan core- och thrashinfluenserna (kanske mycket beroende på Chris Clancys stämma) men de drar lite mer åt den alternativa metalfåran. Triviums melodiösare stunder passar också in ganska bra i beskrivningen samt Bullet For My Valentine och band som Avenged Sevenfold. Har ni hört benämningen amerikansk radiorock? Då kan detta mycket väl kallas amerikansk radiometal för det är rakt igenom melodiös, välproducerad och kraftfull metal med smittsamma melodier.

Skivan innehåller tretton spår där de flesta är stöpta i samma form men kryddade på olika sätt. Det finns ballader, snabbare partier, tyngd, aggressivitet och en hel del känslor.
Produktionen är på ett modernt sätt härligt stabbig och fylld av kraft. Musikaliskt finns absolut inget att klaga på när riffen staplas på varandra, trummorna är så pass avvägda och
Chris Clancy sjunger riktigt bra och har tillräcklig kraft till musiken.

En sak som jag gillar med skivan är att vi för en gångs skull slipper metalcoreelementen med skrik och ren sång om vartannat och istället får renodlad metal med den rätta produktionen, melodierna och energin. Något som är mindre bra är att låtarna är lite svåra att skilja åt och att de ibland tenderar att hamna mitt i den breda amerikanska gegga av moderna metalband. Men jag är övertygad om att både Trivium och Bullet For My Valentine som släpper nytt snart kan få det svårt att komma upp i samma kvalité som detta.

Band: Wearing Scars
Titel: A Thousand Words
Genre: Metal
Skivbolag: Candyman Records
Releasedatum: 2015-07-24
Betyg: 7/10
Bästa låt: Waiting For The End

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER