ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Days Of Jupiter – Only Ashes Remain

daysofjupiter-onlyashesremain250
2012 släppte bandet Days Of Jupiter sin debut “Secrets Brought To Life” som var ett av det årets mest spännande debutskivor fylld med fräsch attityd och ganska intressanta låtar som producerats till välljud av Patrik Frisk, som tidigare producerat band som Corroded och Takida och som startat skivbolaget Ninetone som denna skiva släpps på.
Just Corroded-liknelsen var tydlig även om Days Of Jupiter är lite mer influerat av de alternativa metalbanden som t.ex. Disturbed. Mitt intresse var stort för att se hur detta band skulle utvecklas och om de kunde ge sina skivbolagskolleger en utmaning.

Nu är uppföljaren här. Tyvärr är titeln på skivan så passande i sammanhanget -för det är inte mycket kvar av glöden från debuten.


Corroded-vibbarna finns kvar, men är svagare än tidigare och även om jag gillar Disturbed och alternativ metal över lag så är dessa influenser alldeles för anonyma och otillräckliga. Om vi sen slänger in lite Takida i mixen så har vi Days Of Jupiter 2015.

Det är lite för energifattigt, tämligen slätstruket och låtarna kommer inte till samma nivå som debutens utan skivan blir ganska tråkig att lyssna på. Dessutom är produktionen mycket sämre denna gång, känns oerhört ojämn och låter inte färdig på långa vägar. Därmed finns det inget i mixen som ger låtarna en extra knuff.

Detta är en riktigt besvikelse, -årets största hittills, och tur är väl att skivan växer med antal lyssningar. “Ashes” är lite mer än okej, likaså “Eyes Wide Open”, “Remember My Name”, avslutande balladen “Life After You” är snygg men inledningen av “I” låter inte bra och “Shut Up” är skivans sämsta stund. Resterande låtar är medelmåttiga och lämnar mig till största del oberörd.

“Last One Alive” valdes som första singel och den har något, vet ej exakt vad men inte mycket mer och det finns bättre låtar på skivan. Nu blir det upp till bevis på nästa album om de ska bli ett band  i den stora massan eller om de ska sticka ut och ta rygg på de främsta i genren. Jag hoppas på det senare men är orolig efter att ha hört “Only Ashes Remain” även om historien visat att platta nummer två kan vara den svåraste i ett bands historia.

Band: Days Of Jupiter
Titel: Only Ashes Remain
Genre: Alternative Metal
Skivbolag: Ninetone Records
Releasedatum: 2015-04-24
Betyg: 5/10
Bästa låt: Life After You

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link