ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Impera – Empire Of Sin

impera-empire-of-sin250
Min första recension för rocknytts räkning var plattan “Pieces Of Eden” med svenska Impera. Den släpptes 2013 och uppföljaren är nu här. Musikaliskt så håller sig bandet fast förankrat inom sin genre och stilmässigt så är dessa två plattor lika varandra. Det som skiljer är låtmaterialet som i mina öron är betydligt skarpare på förra plattan. Det är inte på något sätt uselt på nya plattan “Empire Of Sin” och i ärlighetens namn så är det svårt att toppa låten “Beast Within” som öppnade förra plattan, men jag hade hoppats på mer än det som bjuds.

Impera och öppningsspår funkar i alla fall för “The Beast Is Dead” som sparkar igång nya plattan är den största pärlan på plattan. “Evil (Become A Believer)” och “Don’t Stop” följer och min känsla är att detta kan bli bra. Tyvärr går Impera i fällan att de levererar kompetent musik, men det blir tråkigare och tråkigare och låtar som “Lights In The Sky”, “Darling” och “Fly Away” lämnar en axelryckning som avtryck. Kompetensen finns dock där med tanke på att både Matti Alfonzetti (sång) och Tommy Denander (gitarr) ingår i denna kvartett.

Att ha stora förväntningar ingår i jobbet som recensent och ibland så blir inte resultatet som man hoppats. Att Impera har en ljus framtid är det dock ingen tvekan om. Lite festivalspelningar till sommaren för att få visa upp sig vore bra både för bandet och publiken. För även om jag tycker bättre om föregångaren till “Empire Of Sin” så är Impera ett band som garanterat höjer sig ett par snäpp när de får spela live.

Band: Impera
Titel: Empire Of Sin
Genre: AOR/Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Escape
Releasedatum: 2015-01-23
Betyg: 5/10
Bästa Låt: The Beast Is Dead

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER