ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Care Of Night – Connected

 Care Of Night - Connected250

Detta svenska AOR-band startades ur askan av heavy metalbandet SevenTears som splittrades 2009. Sedan dess har ytterligare medlemsbyten gjorts, fram tills 2013, då de gjorde en fyralåtars-EP som fick mycket lovord i pressen. AOR Heaven signade bandet. Precis som på EPn är det Erik och Anders Wigelius som har producerat fullängdsdebuten.

Albumet innehåller tio melodistinna och tekniskt mycket väl framförda kompositioner som underhåller oss i 49 minuter med en produktion som är kristallklar men ändå kraftfull. Detta är en mycket stark debutplatta och absolut en toppskiva i det svenska AOR-segmentet. Det ska bli intressant att se vad detta band kan åstadkomma i framtiden.


Sångaren Calle Schönberg imponerar mest tillsammans med den oerhört solida produktionen och det musikaliska samspelet mellan killarna.

Calle har en speciell och högst säregen röst som passar utmärkt till musiken som lyckas få ytterligare en dimension. Dessutom är sången ovanligt bra integrerad i musiken och det märks t.ex. på refrängen på “Heart Belongs” att varenda detalj och ton är genomtänkt.

Just “Heart Belongs” har i stort sett allt jag önskar i en AOR-låt som exempelvis högt tempo och extremt snygga och minnesvärda melodier. Den är min självklara favorit på plattan.

En snygg detalj är användandet av saxofon i några låtar, vilket jag verkligen uppskattar -och låter riktigt bra gör det också. Det berikar låtarna och det kunde gott ha fått vara mer av den varan.

Skivans starkaste del är den första halvan där den H.E.A.T-inspirerade versen inleder första låten på skivan som direkt bjuder oss på en tradition inom AOR: ett kvinnonamn som titel. Namnet här är “Cassandra”. Nämnda “Heart Belongs” följer upp och “Those Words” infriar och ser till att skivan har mer än godkänt redan efter låt tre. “Dividing Lines” är tillbakalutad och riktigt vacker. Sjätte låten “Contact” är väl låten med störst hitpotential och är av yppersta klass.

Men alla låtar håller inte samma höga nivå, vilket gör att några spår går mig ganska omärkt förbi. Men de har redan övertygat mig om att Care Of Night är ett band att räkna med och årets hittills bästa debut är ett faktum. Det kan bli svårt att nå lika hög kvalité för kommande debuterande band, men Care of Night ger oss här i alla fall en smakstart på 2015.

Band: Care Of Night
Titel: Connected

Genre: AOR
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 2015-01-23
Betyg: 7/10
Bästa låt: Heart Belongs

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter