ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kardang – Rizky Biznizz

För bara drygt ett år sedan debuterade norska Kardang (kan det möjligtvis vara en norskstavad ljudeffekt med en passning till klassiska hårdrockstidningen ”Kerrang!”?) med albumet ”We Ain’t Dead Yet”. En platta sprängfull av energifylld och partystinn Rock’n roll.

”Rizky Biznizz” känns som en logisk och naturlig fortsättning. AC/DC’s ande vilar över riff och låtstrukturer, vilket inte minst märks i ”Man Eater” som har samma tänk som exempelvis ”Sink The Pink” i introt och i övrigt tar tydlig inspiration av ”You Shook Me All Night Long” i rytmik och texttematik.

Här finns dock fler influenser som utmärker sig. ”Change Of Heart” låter som ett möte mellan D-A-D och Sator och melankoliska ”We’re All Gonna Be Allright” är The Killers ”When We Were Young”, fast utan U2 komplex om ni missförstår mig rätt.

Fina titelspåret ”Rizky Biznizz” har en tydlig nick till ”Riff Raff” som i mitt tycke är en av AC/DC’s allra finaste stunder, men här finns också element som påminner om Hellacopters och Backyard Babies, och faktiskt tycker jag mig höra en liten gnutta The Struts (eller är det bara vad jag inbillar mig?). Klart bästa spåret med härlig energi och allsångspotential.

”Dream Forever” är ytterligare ett snyggt spår. Inledningsvis en akustiskt driven lägereldsballad som senare växer till ett själfullt crescendo. ”Hey Everybody” förtjänar också ett omnämnande, en svängig dänga med lika delar klassisk Status Quo som Slade i meloditänket.

Kardang fortsätter på den inslagna vägen med klassisk, livsbejakande feelgood Rock’n roll. Det mesta pendlar mellan bra och riktigt bra, även om jag inte riktigt fastnar för låtar som ”Down To The River” och ”Scandinavian Girls”. Fans av band i den klassiska AC/DC skolan såsom Bonadife, Thundermother och Airbourne bör ge ”Rizky Biznizz” en chans, även om det totalt sett inte lyfter riktigt till samma höjder som föregående album ”We Ain’t Dead Yet”.

Band: Kardang
Titel: Rizky Biznizz
Genre: Rock
Skivbolag: Kardang Music
Releasedatum: 20/10
Bästa spår: Rizky Biznizz, Change Of Heart, Man Eater, Dream Forever, Hey Everybody
Betyg: 3,5/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT