ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Moonland – S/T

moonland250

Italienska Frontiers Records är ledande när det gäller skivor inom den melodiska rocken idag. De har en mängd låtskrivare som bidrar med låtar som sedan handplockas av Frontierspresidenten Serafino för att sedan gå igenom “Alessandro Del Vecchio-filtret” och bli en “Frontieriserad” produkt. De har visioner om att göra den ultimata plattan inom genren och är säkert inte så långt ifrån, även om det handlar om ens tycke och smak. Dock känns det som att de stannat av en del då Alessandro Del Vecchio är inblandad i 80% av Frontiers ihopplockade projek. Visst är det en högst kompetent herre, men som vanligt leder det till att många av skivorna låter  allt för snarlika.

För att försöka bryta mönstret på denna skiva har de valt estniska Vanilla Ninjas sångerska Lenna Kuurmaa att sköta de vokala bitarna, vilket hon gör utan minsta problem utan att imponera mer än t.ex. Angelica eller Issa som också huserar på Frontiers records.


Musiken är okej framförd men produktionen låter lite väl konstlad, nästan överproducerad så det börjar låta aningen onaturligt. Däremot så är låtarna på denna skiva av hög kvalité. Olikt många andra blir den bättre ju längre in vi kommer på den och den lämnar tillslut ett behagligt och gott avtryck.

Titlar skvallrar om standardiserade texter om hjärtan, änglar och kärlek vilket inte är någon sensation. Tempot i låtarna varierar från ballader till ganska riviga rocklåtar. Starten på skivan är ganska blek och första singeln “Heaven Is To Be Close To You” var kanske inte det bästa valet. Det är egentligen först på andra halvan som de riktigt bra låtarna kommer som t.ex. den sista trion låtar som är de bästa på skivan, “Heart Made Of Steel”, “Look At Us Now” och “Another Day In Paradise”, varav den sistnämnda är skivans största behållning där gränsen till hårdrock är nära, melodipackad upptempolåt med lite skarpare riff.

Bra melodisk rock som inte plöjer några nya banor, men som levererar en stabil insats i alla led. Detta stämmer med vad man kan förvänta sig att skivbolaget ska släppa kvalitetsmässigt, i detta fall fördelat på 12 behagliga och bra komponerade låtar på 52 minuter.

Band: Moonland feat. Lenna Kuurmaa
Titel: s/t
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-09-19
Betyg: 6/10
Bästa låt: Another Day In Paradise

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter