ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vega – Battlelines

Vega spelar lättsam Hårdrock, som ändå har mycket innehåll, är tilltalande och har stora refränger. Den brittiska rockgruppen släpper idag sitt åttonde studioalbum ”Battlelines”.

Bandet bildades 2009. Deras musik gillas av både Pop- och Rockfantaster och de har en ständigt växande skara av fans. Sångaren och grundaren Nick Workman har fortsatt att skriva låtarna, men den här gången tillsammans med trummisen och producenten Pete Newdeck. Vega består också utav de båda gitarristerna Marcus Thurston och Billy Taylor, samt den nya basisten Mart Trail. Tvillingbröderna Tom (bas) och James (keyboard) Martin lämnade gruppen i slutet av förra sommaren, under vänskapliga förhållanden. Innan årsskiftet tillkännagavs Trail officiellt som bandmedlem.

Titelspåret är trallvänligt och lutar mot Pophållet i sin enkelhet. Gitarrspelandet är fantastiskt och solot är visserligen väldigt kort, men sprudlande. Inledande “Heroes And Zeros” har ett skönt driv i musiken, vilket de flesta bitar från de här killarna har. Gitarrsolot framförs med härliga, varma, livliga toner. I ”Embrace The Grey” hörs ett snyggt samspel mellan keyboard och gitarr. Inte bara Marcus och Billy är fenomenala, utan även Mart visar vad han går för på sina bassträngar.

Rappa, studsande trumljud frambringar en härlig känsla i ”Into The Fire”. Newdeck spelar helt suveränt och tycks noga avväga varenda trumslag. Gitarrsolot är också lysande. Vega tycks alltid hålla en hög kvalitet på sina skivor, vilket till exempel ”Grit Your Teeth” (2020) och förra ”Anarchy And Unity” (2021) är bra bevis på. Deras musik är melodiös och välarrangerad. Sångaren har en klar och stark röst, som låter allra bäst i mellanregistret och de högre tonlägena. Spåren på nya ”Battlelines” tenderar kanske att låta lite likadana, om man inte lyssnar ordentligt. Fast ibland behöver det inte vara så komplicerat, utan man behöver något som ger en positiv energi.

Här finns harmoni och fantastiska melodier i deras kompositioner. Två skickliga gitarrister förgyller varenda låt. ”Battlelines” är ett upplyftande och fantastiskt material, som kommer att pigga upp dig i höstmörkret.

Låtlista:
01. Heroes And Zeros
02. Killers
03. Battlelines
04. Love To Hate You
05. Don’t Let Them See You Bleed
06. Embrace The Grey
07. 33’s And 45’s
08. Into The Fire
09. Run With Me
10. Not Enough
11. God Save The King
12. Gotta Be You

Band: Vega
Titel: Battlelines
Genre: Hårdrock, Poprock, AOR.
Skivbolag: Frontiers Music s.r.l.
Antal spår: 12
Speltid: 49:36
Releasedatum: 2023-09-08
Bästa låtar: Heroes And Zeros, Run With Me, Battlelines, Into The Fire.
Betyg: 4,5 av 5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER