ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Queens of the Stoneage – In Times New Roman

Ett nytt album med Josh Hommes kohort Queens Of The Stoneage brukar vara en snårig historia att ta sig igenom. Så var det med senaste plattan från 2017 “Villians” såväl som 2013 års modell “Like Clockwork” som till en början kändes helt ogenomtränglig.

När det nu gått fem år, en pandemi och en ganska besvärlig tid för den nyblivne 50-åringen Joshua som innefattat en både sårig skilsmässa och en dust med cancerspöket. Han har väl aldrig varit en människa som mått toppen varje dag vilket han berättar om i flera av sina låtar och så även här som i fina ordleken “Carnavoyeur” för att nämna en av plattans tio utmärkta låtar.

Denna gång är bandet mer samlat och “Times New Roman” är en mer sammanhållen sonisk attack på din hörsel. Även musiken som vanligt är både synkopierad och intrikat så är låtarna mer direkta. Det gör dem inte bättre än vad som serverats på tidigare album, bara lite mer omedelbara. Tar man dock en titt med lupp är det en rik bild som träder fram med komplicerade arrangemang och vissa orkestrala inslag.

Jag vill dock slå ett extra slag för både Josh Homme som sångare och gitarrist. Han sjunger faktiskt bättre nu än på länge och särskilt bra är det i falsett.

Samtliga tio spår är skrivna av bandet som ett kollektiv och QOTSA står även som producent för detta stringenta lilla mästerverk. Fem år är oceaner av tid i vårt postmoderna samhälle men QOTSA har aldrig varit borta utan de har bara samlat sig lite.

“Times New Roman…” är en jävla bra platta.

Artist: Queens Of The Stoneage
Titel: In Times New Roman…
Genre: Rock
Skivbolag: Matador records / Queens Of The Stoneage
Betyg: 4,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER