ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liv Sin – KaliYuga

Med en titel lånad från den hinduistiska mytologin är Liv Sin tillbaka med sitt tredje fullängdsalbum. Enligt hinduistiska skrifter är Kali Yuga den fjärde och värsta tidsåldern, präglad av konflikter och synd (I see what you did there, Liv), och även den tidsålder som pågår i modern tid.

Hårt och melodiskt går hand i hand i Liv Sins mörka metalvärld. På just det här albumet tycker jag att det hårda ändå har tagit ett stort kliv framåt och samtliga låtar är producerade och mixade för att spelas högt för bästa lyssningsupplevelse. KaliYuga är i min mening tuffare än sin föregångare Burning Sermons. Som en extra tyngd i produktionen har man på den här plattan tagit hjälp av Simon Johansson (Wolf, Memory Garden fame) och Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate) samt av Tue Madsen (At The Gates, Witchery, The Haunted) när det blivit dags för att mixa och mastra KaliYuga.

För de som inte redan har gjort det så är det hög tid att upptäcka Liv Sin!

Inledande The Process har ett stabilt intro som sätter tonen för vad vi kan förvänta oss från albumet; alltså härligt tyngd med melodiösa inslag och charmigt mångsidig growlsång. Det levereras stabila låtar med framför allt medvetna sångtekniker, takter och trumfills. Det ska ännu ta ett par lyssningar innan jag håller Forget My Name som en av de starkaste låtarna, men jag känner så med en gång, och för första gången på skivan, med låten Karma. Den sticker ut på ett sätt som jag gillar. I Am The Storm har utmärkande trum- och gitarrspel som är riktigt starka både i partierna när låten bedarrar en aning men också när den når full stormstyrka.

Skivan har en bra balans på låtarna. Trots variationer i lagom volymer låtarna emellan så har de en sammanhållning som står sig bra under varje genomlyssning av plattan. Att jag aldrig fattar D.E.R. är en småsak. Duetten klickar inte för mig och så kan det vara. Det är en småsak att anmärka på, verkligen.

Horizon In Black avslutar plattan på topp. Det finns ett stick där låten bygger så snyggt att det pirrar i kroppen och näven hytter i luften och inte långt efter det är allt slut. Det är väl vad många band hoppas på att uppnå med sistaspåret kan jag tänka mig, något som lämnar publiken hungrande efter mer. Kul för musikerna, men mindre kul för mig! Nåja, vi får väl bara hoppas att Liv Sin och company fortsätter att producera med jämna mellanrum och att det här materialet kan leverera lika bra i livemiljö, för då blir det härligt att åka ut och titta.

Jag ger KaliYuga 4/5 i betyg.

Artist: Liv Sin.

Titel: KaliYuga.

Genre: Heavy metal, hårdrock.

Skivbolag: Mighty Music.

Releasedatum: 27/01/2023

Bästa spår: Karma, I Am The Storm, Forget My Name, Horizon In Black.

Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER