ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Autumn’s Child – Starflower

Såhär i början av året har det blivit tradition för Mikael Erlandssons (Last Autumn’s Dream, Salute, Secret Service m fl) skötebarn Autumn’s Child att släppa nytt. Han är onekligen en produktiv herre och kvalitén är likt föregående skivor genomgående hög även på ”Starflower”, den fjärde Autumn’s Child skivan i ordningen.

De som gillar något hårdare tongångar får sitt lystmäte i till exempel dubbeltrampsförsedda ”Welcome To The Show” som nästan tangerar metal samt i den lite tyngre ”I Can’t Get Enough”. Här finns till och med flamencogitarrer i fartfyllda dängan ”Aphrodites Eyes”.

Whitesnakeinfluerade öppningsspåret ”Gamechanger” är förvisso effektiv, samtidigt som det när Erlandsson o co gör vanlig klassisk hårdrock ofta blir en smula anonymt. Som allra bäst är Autumn’s Child i sin egen mix av AOR, Power-pop och stadiumrock och det är framförallt i skivans mittsektion som vi hittar det smaskigaste örongodiset. Förföriska ”Opera” med passningar till Queen’s ”Bohemian Rhapsody” och mer allmänt till ELO, Beatlesqua ”Dorian Gray” samt ”The Final Call” med en tydlig nick till Rick Springfields ”Jessies Girl”. Kronan på verket är dock singelspåret ”1995”, en riktig nostalgikaramell som är en korsbefruktning av Magnus Uggla och Cheap Trick. ”It’s Not To Late” är en fin avslutning, men en bluestråkig ballad i Thin Lizzy/Gary Moore stil som ”Love From Tokyo” hade jag kunnat klara mig utan.

Precis som tidigare kompletteras Erlandssons sång, gitarr och Keyboards av fantastiskt gitarrlir av Pontus Åkesson (Moon Safari), Robban Bäck (W.E.T, Mustasch m fl) på trummor, Claes Andreasson (Heartbreak Radio) på piano samt rutinerade Magnus Rosén (Hammerfall, Billionaires Boys Club m fl) på bas. ”Starflower” är definitivt en stjärna i vintermörkret som utan problem kan mäta sig med de tre föregående släppen “Zenith” (2022), “Angel’s Gate” (2021) och “Autumn’s Child” (2020). Frågan är om inte “Starflower” till och med är ett pyttelitet uns jämnare och bättre?

Band: Autumn’s Child
Titel: Starflower
Genre: AOR/Meloiös hårdrock
Skivbolag: Pride & Joy
Releasedatum: 20/1
Bästa spår: 1995, The Final Call, Opera, Aphrodites Eyes, It’s Not To Late, Dorian Gray
Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER