ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Cloud Cirkus – Cloud Cirkus

Jakob Samuel gör inte en pudel när han nu fortsätter sitt musikaliska äventyr med nya konstellationen Cloud Cirkus. Många förknippar nog fortfarande den, genom mello och körslaget, folkkära sångaren med The Poodles som efter att de 2006 slog igenom med ”One Night Of Passion” också gjorde sig ett internationellt namn.

Cloud Cirkus är dock något helt annat än The Poodles melodiösa hårdrock. Här är det många svängar som tas ut samtidigt och även om hårdrocksarvet gör sig påmint i spår som R’n’B och soulstänkta ”I’m Ready” med subtila Rainbow och Richie Blackmoore vibbar funkar Samuel lika bra som Marvin Gaye, eller varför inte Lenny Kravitz crooner i fint självreflekterande ”Can’t Stop”.

Suggestiva ”Gotta Get It Right” är en höjdpunkt som blandar proggigt The Doors flummeri med tungt Black Sabbath mörker och Aerosmith sväng. ”Come On” är en yster parningsdans mellan Sweet, Cheap Trick och Roxette. ”Moving In Circles” presenterar en mix av funk, rock och r’n’b som lånar sväng och stök från ”Immigrant Song” (Led Zeppelin) och ”Hush” (Deep Purple m fl).

”Like A Dream” och ”On My Watch” håller den sjuttiotalsproggiga fanan högt och även om dessa avslutande utsvävningar inte tilltalar mig fullt så mycket som resterande spår är det här en med beröm godkänd debutplatta. En mångfacetterad mix med passningar till musikhistoriens senaste dryga femtio år. Även om det kan te sig spretigt har Cloud Cirkus hittat ett eget skönt, organiskt sound som utmanar och förför alldeles lagom, särskilt om du som jag inte vill vara låst i musikaliskt snäva ramar.

Band: Cloud Cirkus
Titel: Cloud Cirkus
Genre: Progressive Rock med Soul, R’n’B och funkinfluenser.
Skivbolag: Eget släpp
Releasedatum: 2/12-2022
Bästa spår: Gotta Get It Right, Come On, Can’t Stop, Moving In Circles
Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER