ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Steel Panther – All You Can Eat

Steel-Panther-All-You-Can-Eat250

Förra skivan svepte omkull mig, likt en rasande höststorm fäller gamla träd både till höger och vänster. Den var verkligen av yttersta toppklass och en rejäl upplyftning jämfört med debutplattan. Eftersom det skiljde ganska mycket i kvalité mellan första och andra skivan, så var jag lite osäker på om de skulle klara av att göra två suveräna album på raken? Svaret är, att det kunde de tydligen!

Det är inga större musikaliska skillnader mellan “All You Can Eat” och “Balls Out”. Texterna blir bara mer och mer uppfinningsrika. Snuskighetsnivån verkar också stegra stadigt, men det har jag inget problem med, för bandet lyckas med konstycket att få den mest oseriösa text att låta seriös och ibland till och med vacker ta mig tusan! Michael Star har verkligen en suverän och uttrycksfull röst och han måste besitta en enorm koncentrationsförmåga, för det kan inte vara alldeles lätt att sjunga så fräcka texter med sådant allvar på rösten.


Överlag är låtarna några procent starkare på nya plattan, det enda som jag saknar är en riktig “11-poängare” som till exempel “It Won´t Suck It Self” från förra skivan. Balladerna, som är tre till antalet, är definitivt de bästa bandet gjort och hade de inte haft dessa snusktexter, så hade de säkert slagit stort i radio. Delad etta i balladtoppen blir “Bukakke Tears” och “The Burden Of Being Wonderful”, som båda aspirerar till titeln årets ballad.

När det kommer till avdelningen rockrökare så måste jag nämna trion “Gloryhole”, “Ten Strikes You´re Out” och “If I Was A King”, som kort och gott är helt suveräna.

“All You Can Eat” innehåller absolut inga utfyllnadslåtar och faktiskt inte en enda låt som missar att leverera precis det den ska göra. Det känns verkligen kul att det fortfarande görs sådan här “hair metal-musik” av yppersta världsklass. För det är ju faktiskt mer än 20 år sedan den här genren “peakade” och sakta kvävdes till döds av den utbredda grungevågen.

Årets partyrockplatta och sommarplåga är redan här: “Party Like Tomorrow Is The End Of The world”!

Band: Steel Panther
Titel: All You Can Eat
Genre: Glam/Sleaze
Skivbolag: Universal Records
Speltid: 48:09
Releasedatum: 2014-04-01
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Gloryhole/The Burden Of Being Beautiful/Bukkake Tears

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link