ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Megadeth – The Sick, The Dying…And The Dead!

Dave Mustaine är kanske inte någon extraordinär scenpersonlighet men han kan ändå det här med att kommunicera till sina fans och varumärkesbyggande. Albumtiteln doftar retro då den avbryts med en avslutande bisats, något som för tankarna till Megadeths första trio album. Maskoten Vic porträtteras även denna gång på omslaget i en miljö föreställande ett pesthärjat Europa, ett omslag som för övrigt är mycket, mycket snyggt. En stor eloge till bandets grafiska formgivare! Den visuella marknadsföringen får även ett extra plus i kanten i och med en cool musikvideotrilogi inför releasen.

Så – efter ett sexårigt albumuppehåll, mig veterligen det längsta i Megadeths karriär, har Dave Mustaine lyckats fila på mycket och då syftar jag inte bara på marknadsföringen och det visuella. Musikskrivandet är nämligen ett steg i rätt riktning.


Ettriga riff staplas på varandra i sann Megadeth-anda där det ena är fläskigare än det andra, som fan av bandet känner man sig omedelbart hemmastadd. Ägna din uppmärksamhet åt andrasingeln ”Night Stalkers”, en halvtaktskoloss med melodisk refräng som även överraskar med tempobyte och schysst gästspel av Ice-T som vrålar om kulspruteeld från helikoptrar. Släng även ett öra på det stämningsfulla, inledande titelspåret. Annars är det inte jättegott om låtar som sticker ut för att kunna ge skivan en extra skjuts på betygsskalan, men det är ändå tidlös metal där spåren i stället skapar en stabil helhet. Den digitala utgåvan innehåller även två bonusspår i form av covers av Dead Kennedys och Sammy Hagar, varav den sistnämnda artisten gästsjunger på sin egen låt. Missa inte dem.

Trots Mustaines cancerdiagnos och interna konflikter i bandet som resulterat i personalbyten (ännu en gång) så hämmades inte kreativiteten. Det kommer dock kanske inte som någon överraskning att det inte är lika bra som förr, men det är möjligtvis Megadeths starkaste platta på många år. Betygstrean är stark.

Annons:

Band: Megadeth
Titel: The Sick, The Dying…And The Dead!
Genre: Thrash metal
Skivbolag: Universal
Releasedatum: 2022-09-02
Betyg 3,5/5
Bästa låt: Night Stalkers

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT