Rebel Gel – Is It A Sin (7.0)

rebelgel-isitasin

Artist: Rebel Gel
Titel: Is It A Sin
Genre: Melodisk rock
Skivbolag: Rebel Gel Music
Releasedatum: 2013-06-18
Betyg: 7/10
Bästa låt: A Mad Man’s Work

Från Grebbestad kommer REBEL GEL, ett melodiskt rock-projekt med pappa Jon Grövle (BIG STORE HYSTERIA) på sång och son Andreas Grövle på gitarr (M.ILL.ION). Debuten “If You Believe” kom för två år sedan och i somras var det så dags för uppföljaren.Stuket på musiken är melodisk rock med tydlig AOR-prägel. Duon, uppbackad av studiomusiker, dukar upp låtkarameller innehållande fläskiga riff med sockrade melodier. ‘When You’re Gone’ och ‘Burning Soul’ tillhör de snabbare, som kör om än inte med plattan i mattan så i alla fall 110 km/h på 90-väg. ‘A Mad Man’s Work’ briljerar med både pumpande keyboardmelodi och sampling av Al Pacino-citat från filmen “Djävulens advokat”. ‘Facebooked World’ bidrar med lite lätt samhällskritik (ironiskt nog är jag och Andreas Grövle “vänner” på nämnda medium sedan hans huvudbands spelning på årets Skogsröjet. Hur var det med att leva som man lär?).

Andreas Grövle är lika flink på gitarren som hos huvudbandet M.ILL.ION. Jon Grövle har en för genren rätt ovanlig raspig röst och han håller sig gärna i mellanregistret. Det hade varit önskvärt ifall han vågade brista ut lite mer, som på albumets enda ballad ‘Join The Night’. Den hade för övrigt kunnat strykas, både för sin standardiserade form och för den skrattretande meningen “come on boys, let us kick some ass tonight”.

Trots det ordvitsiga bandnamnets uppenbara referens, har man inte valt att tolka någon BILLY IDOL-låt, utan norska A-HA:s ‘Take On Me’. En tämligen pliktskyldig cover, där Jon Grövle dessutom fuskar sig genom refrängen och låter Andreas köra den sista falsettstrofen “in a day or two” på gitarr (!).

Nämna malörer drar ner betyget på ett i övrigt starkt melodiskt rock-hantverk.

{youtube}mZqzD3AzF7c{/youtube}

{youtube}eb11rokjkyM{/youtube}

{youtube}j5r8u_5Vg7w{/youtube}

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN