ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reckless Love – Turborider

2010 var året då det äntligen kom ett band som tog åttiotalets hårdrocksscen på allvar igen. Ett band som med brinnande iver, stort engagemang och mycket kärlek lyckades göra ett debutalbum fullpackat med geniala låtar som gick rakt in i hjärta och själ hos mig och många andra.

Finska Reckless Love har alltid varit ett innovativt band. Det sena åttiotalets pudelrock och band som Van Halen, Bon Jovi, Def Leppard och Poison är en tydlig grundplåt och bandet har sedan debuten 2010 lyckats förvalta arvet efter dessa på ett förträffligt sätt samtidigt som de utmanat genom att ta intryck av modern housemusik, disco och pop. Det har varit en fusion som ofta fungerat väl då de i sina bättre stunder har hittat rätt balans mellan pop sensibilitet och den råa energin i glammig hårdrock.

2013 års album ”Spirit” verkar dock ha satt punkt för den eran. 2016 års bleka ”InVader” gjorde ingen människa glad och de singlar bandet släppt som försmak till nya ”Turborider” både förbryllar och ställer frågor. Vad vill Reckless Love med det här? ”Outrun”, ”Eyes Of A Maniac” och titelspåret ”Turborider” är nästan överdrivet influerade av Synthwave trenden som flera AOR band anammat under senare år. Problemet blir dock att Reckless Love tappar sin egen identitet på kuppen. De briljanta melodier vi vant oss vid på de tidigaste plattorna har bytts ut mot ett effektsökeri i synthljud som har sitt ursprung i åttiotalets TV och filmlandskap.

Jag kliar mig mest i huvudet och konstaterar sorgset att låtar som ”Like A Cobra”, ”For The Love Of Good Times” och ”89 Sparkle” mest påminner om något The Weeknd skulle kunna ha gjort, och inget ont om The Weeknd, men det är inget jag förknippar med Reckless Love. Jag hoppades att ”InVader” (2016) var en formsvacka, men nu har det gått sex långa år och problemet har förvärrats. Det är riktigt illa när det bästa spåret på en ny skiva med ett band som en gång i tiden revitaliserade pudelrocken, är en cover av ”Bark At The Moon” (Ozzy Osbourne). Då hjälper det föga att man desperat försöker kränga plattan tillsammans med ett TV-spel.

Band: Reckless Love
Titel: Turborider
Genre: Synthwave? Vocal Synthwave? Rock?
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 25/3
Bästa spår: Bark At The Moon, 89 Sparkle
Betyg: 1/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER