ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Fans Of The Dark – Fans Of The Dark

Efter att ha skrivit låtar hemma på kammaren under pandemins inledning kontaktade trummisen Freddie Allen sin gamla gymnasiepolare, sångaren Alex Falk. Gitarristen Oscar Bromwall (Palace, Code Red) och basisten Robert Majd (Captain Black Beard, Metalite m fl) rekryterades raskt och under sommaren 2020 började nybildade Fans Of The Dark debutalbum ta form.

Låtar som ”Dial Mom For Murder”, ”Rear Window” och ”Foreigner” bjuder på klassisk, okomplicerad och melodiös hårdrock med NWOBHM influenser. Band som till exempel Maiden och Saxon är närvarande i gitarrfigurer. Här hörs också en touch av Randy Rhoads och Jake E Lee’s flinka gitarrspel från Ozzys tidiga soloperiod, men även AOR i stil med FM färgar melodier och sång.


”Life Kills” är inte alls dum och matchar ett smaskigt riff med en kraftfull refräng av god Melodic rock kvalitet, men det absolut starkaste kortet heter ”Escape From Hell”. Alex röst i kombination med snygga melodier, ett piggt driv och en tralligt upplyftande refräng som är omöjlig att få ur skallen skapar ren och skär hårdrocksmagi.

”Fans Of The Dark” ramas in av två mastodontpjäser på åtta minuter vardera. Inledande ”The Ghost Of Canterville” börjar stämningsfullt lovande och mina tankar går till episk Maiden. Tyvärr är den alldeles för ovarierad och ointressant för att kunna rättfärdiga den långa speltiden, något som även gäller avslutande ”Zombies In My Class”.

Annons:

De musikaliska insatserna är klanderfria och Mike Palace (Palace, Kent Hilli m fl) mix och mastering är som alltid ett snyggt och gediget hantverk. Trots detta lyfter ”Fans Of The Dark” dessvärre aldrig. Det främsta vapnet är Alex Bergdahls röst som är behaglig, men samtidigt väldigt egen. Det finns ett stänk av soul som gör att den stundtals låter nästan svart vilket sammantaget räddar flera av låtarna från att fastna alltför mycket i likgiltighetsträsket.

Band: Fans Of The Dark
Titel: Fans Of The Dark
Genre: Melodiös hårdrock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 5/11
Bästa spår: Escape From Hell, Life Kills, Rear Window
Betyg: 2,5/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT