ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Order – 1986 (6.0)

the-order-1986-cd

TBand: The Order
Titel: 1986
Genre: Melodiös heavy metal/hårdrock
Skivbolag: Massacre Records
Producent: The Order
Releasedatum: 2012-07-27
Betyg: 6/10

THE ORDER har alltid gjort bra musik, men jag gillar inte riktigt sångaren Gianni Pontillos röst. Hans röst låter som en ytterst monoton och tråkig version av Charlie Huhn och R.D. Liapakis. Det är sångare som jag verkligen uppskattar ska jag tillägga.
Rösten funkar bäst till det lite hårdare materialet, men det blir ganska “uttröttande” när det kommer till de mer melodiösa styckena.

“1986” låter verkligen som titeln anger och det ser jag som positivt, för nostalgiska blir vi ju alla lite till mans. Låtarna skulle med en annan, mer flexibel sångare, nå de rätta höjderna och rent av vara i toppskiktet av årets bästa plattor i den här genren. Nu stannar skivan vid att vara bra. Inte så illa det heller, men det kunde ha varit så mycket bättre. Rent soundmässigt förs tankarna till diverse storheter som KISS, KROKUS, BONFIRE med mera.
 

Det finns låtar som funkar bättre än andra, en sådan är den relativt hårda och snabba “Lonely nights” som verkligen låter tyskt anno 1985-1990 och det kan aldrig vara fel. “Damn hot chick” låter ganska amerikansk, men det svänger som fan (ursäkta språket). “Heart breaking blood” låter lite som PRIMAL FEAR eller som JUDAS PRIEST om vi ska vara tidsenliga och det blir givetvis ett plus i kanten. “Stop lying in the name of love” följer samma goda koncept och som jag sa förut: rösten funkar bäst till de mer riviga låtarna.
 

Bästa låt: Stop lying in the name of love 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER