ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Paradox – Tales Of The Weird (7.0)

paradox-album-2012

Band: Paradox
Titel: Tales Of The Weird
Genre: Power Metal/Thrash
Skivbolag: AFM Records
Producent: Charly Steinhauer
Releasedatum: 2012-12-14
Betyg: 7/10

Bandet har alltid haft en ganska härlig kombination mellan hårdare tongångar alá thrash och mera melodiösa dito, som utgörs av framförallt av power metal. Felet har enligt mig, legat på det rent melodiska planet, då jag tycker att låtarna, helt enkelt inte tagit sig ordentligt.
Annars borde just denna mix av genrer, vara direkt ”livsfarlig” och verkligen väcka mitt gillande.

Nya ”Tales Of The Weird”, är definitivt ett steg rätt riktning. Det känns som de jobbat lite extra på melodierna till denna platta och några av låtarna osar riktigt mycket av regelrätt heavy metal.
Det ska dock tilläggas, att fortfarande fattas det lite, för att det ska skapas riktigt skön magi.

Produktionsmässigt, så gillar jag verkligen det jag hör. Soundet är snärtigt, precist och passar musiken som hand i handske. Tycker även att sången, som sköts av Charly Steinhauer, har utvecklats ganska mycket sedan starten. Så med andra ord, finns mer än ett plus i kanten, på denna platta.

Nu är vi framme vid själva låtarna. Plattan börjar med den längsta låten, nämligen titelspåret ”Tales Of The Weird. Den är en 9 minuter lång uppvisning, över hur man gör en riktigt lyckad kombination mellan två olika genrer. ”Brutalized” har ett riktigt kulsprutsriff och tillhör ett av mest renodlade thrash-spåren på plattan. Den sitter verkligen som en rejäl smäll i mellangärdet.

Avslutande låten, covern på Rainbows ”A Light In The Black”, är riktigt magnifik och ger tillsammans med den smått progressiva ”Fragile Alliance”, skivan den bredd, som jag tycker den behöver.

Kan inte påminna mig att bandet, någonsin låtit bättre än så här. Om det beror på mitt för tillfälliga dåliga minne, eller inte, låter jag vara osagt. Det som däremot är helt sant. är att Paradox har lyckats göra ett riktigt bra album, som borde tilltala såväl vänner av thrash, som av power metal.

Bästa Låt: Tales Of The Weird

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER