ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Doro – Raise Your Fist (8.0)

doro-raise-your-fist-cd-2012

Band: Doro
Titel: Raise Your Fist
Genre: Heavy Metal/Hårdrock
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Producent: Jacob Hansen/Andreas Brün
Releasedatum: 2012-10-19
Betyg: 8/10

Doro är en sådan där artist, som jag beundrat lite på avstånd. Visserligen har jag alla hennes plattor och även Warlock-skivorna, men något större intryck har hon trots det, aldrig lyckas gjort på mig. 

Det har hela tiden handlat om kvalité och samtliga plattor har varit ganska så bra. Men det där lilla extra har allt som oftast fattats.

Efter 30år i rampljuset, släpper Doro ”Raise Your Fist” och det mesta låter som ”vanligt”.

Men det finns en sak som definitivt har förändrats: Jag tycker det finns många låtar på denna skiva, som är helt underbara! En av dessa låtar är balladen ”It Still Hurts”, som är en duett tillsammans med Lemmy Kilmister. Måste erkänna, att det är en av de bästa balladerna jag hört på år och dag. Refrängen är så bra, så jag finner knappt ord för det.

Sen har vi rediga rocklåtar som ”Grab The Bull(Last Man Standing)” och ”Rock Till Death”. 

Samt ösiga metaldängor som ”Take No Prisoner” och ”Revenge”. Dessa låtar är på allra högsta nivå. Det går helt enkelt inte att värja sig för dessa, utan man headbangar med och höjer näven till skyn.

Balladerna ”Hero” (hyllning till Dio) och ”Free My Heart” tycker jag nästan når upp till samma klass. Lite märkligt tycker jag dock att det är, att ”Raise Your Fist In The Air” är så pass anonym. 

Visst, det är ingen dålig låt. Men den tillhör definitivt den sämre halvan, på plattan.

Får passa på att tacka Sven Morén, för att jag gav denna platta så mycket tid (som jag nu, faktiskt har gjort). Han skulle egentligen recenserat detta album, men fick tidsbrist. Tack vare det, så gav jag skivan all den uppmärksamhet som den förtjänar och upptäckte vad bra den faktiskt är. Tack!

Jag tycker detta är den bästa plattan Doro gjort, nog sagt om det.

Bästa Låt: It Still Hurts
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER