ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Birthday Massacre – Hide And Seek (6.0)

birthday-massacre-hideandseek-cd

Band: The Birthday Massacre
Titel: Hide and Seek
Genre: Synthrock
Skivbolag: Metropolis Records
Producent: Rainbow & M. Falcore
Releasedatum: 2012-10-09
Betyg: 6/10


Ett år av väntan är över och på bara drygt 36 minuter börjar redan längtan efter ett nytt album. Inte för att ‘Hide and Seek’ är så bra att man inte kan få nog utan för att det inte heller lever upp till milstolpen ‘Walking With Strangers’ – The Birthday Massacres absolut finaste ögonblick i skivkarriären.

‘Hide and Seek’ tar vid där både ‘Pins and Needles’ samt ‘Imaginary Monsters’ slutar. Tyngden från gitarrerna som bar upp ‘Walking With Strangers’ är nu så gott som bortblåsta och det mesta av musiken på skivan är tråkigt nog skapad den maskinella vägen. Detsamma gäller ljudbilden som bara blir mindre och mindre levande och tunnare och tunnare för var släpp som går och i brist på tyngd faller också helheten platt.

Men allt är inte bara elände med ‘Hide and Seek’, det finns gott om höjdpunkter och för ett annat band hade det här varit ett riktigt bra album men med The Birthday Massacre mått mätt är det en mellanplatta. Med det sagt ska ingen skugga falla över inledande ‘Leaving Tonight’ som med sin powerpoppiga refräng genast sätter mig som lyssnare på helspänn. Tyvärr följs den upp av industriella ‘Down’ vars usla refräng genast får mig på dåligt humör.  Lyckligtvis dyker ganska snabbt albumets bästa stund ‘Need’ upp och ställer saker till rätta igen. En av skivans få låtar där det går att skönja lite gitarrtyngd i refrängen.

Dessvärre står det klart ju mer av albumet du hör att det är en berg och dalbanetur vi bjuds på. Skivan går upp och ner och den här gången vägs det hela inte ens upp av Chibis annars så intressanta sång. De senaste årens röstproblem verkar ha satt sig ordentligt för nu håller hon sig i en bekvämlighetszon låtarna igenom och mycket av den tidigare så fantasifulla variationen hon stod för går nu förlorad. Sorligt är bara förnamnet.

Bästa låt: Need
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER