ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Insomnium – Winter’s Gate

insomnium-winters-gate

Jag såg INSOMNIUM på Sabaton Open Air i somras och intrycket jag fick därifrån var att musiken var väldigt kompetent, men ganska så tråkig. Måhända berodde en del av min avoghet på att jag redan hört x-antal band och att jag skulle höra lika många till efter deras spelning. Det är ju lätt att bli selektiv i ett sådant läge, om man säger så.

Jag har hört bandets tidigare material väldigt flyktigt och jag har aldrig riktigt fastnat för musiken. Eftersom jag för första gången recenserar bandet, så var jag ju mer eller mindre tvungen att ge “Winters Gate” en handfull genomlyssningar. Jag får väl erkänna att jag börjar komma in lite mera i musiken nu, även om jag fortfarande inte känner mig helt övertygad. Nu var ju inte detta det enklaste av album att lyssna på, då det egentligen består av en enda låt, även om den nu är uppdelad i sju delar. Det är historien om ett gäng vikingar som seglar till/mot Irlands kust för att leta efter några mystiska öar som omnämnts i olika fabler. Det hela utspelar sig när den bistra vinter är på antågande, därav albumtiteln.
Det är definitivt ambitiöst så det förslår och på sina ställen även mäktig/vackert, men mitt omdöme om plattan blir ungefär som när jag såg dem live. De skulle behöva variera sig mera och speciellt när de väljer att göra en skiva som består av enda låt på 40minuter. Det finns säkert många som älskar detta, men jag är tyvärr inte en av dem.

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=insomnium+winter%27s+gate

Insomnium – Winter’s Gate

[yasr_overall_rating]

Band: Insomnium
Titel: Winter Gate
Genre: Melodiös death metal
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 40:02
Releasedatum: 2016-09-23
Betyg: 2/5
Bästa Låt: Winters Gate Part 4

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER