ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dregen – Dregen (6.0)

dregen-dregen-2013-250

Band: Dregen
Titel: Dregen
Genre: Rock
Skivbolag: Universal/Spinefarm
Producent: Dregen & Pär Wiksten
Releasedatum: 2013-09-27
Betyg: 6/10
Bästa låt: “Flat Tyre On A Muddy Road”

Är det någon här som inte vet vem Dregen är? Nä, tänkte väl just det.

De som är någorlunda insatta i rockmusik känner igen Dregen som gitarrist i bl.a Backyard Babies, The Hellacopters och Michael Monroe. Känner man inte till hans musik har man kanske ändå sett honom på TV, i program som “Berg flyttar in” eller “Vem tror du att du är?”. Eller så har man kanske varit i bokhandeln och sett att han nyligen har släppt en sjävbiografi. Ta mej tusan om snart inte de flesta i åldrarna 5 till 95 känner igen honom någonstans ifrån.

Ytterligare ett sätt att lära känna en ny dimension av Dregen är att lyssna på hans nya, självbetitlade soloalbum. Till sin hjälp har han på detta album tagit en samling välkända och duktiga musiker: 

Nicke Andersson (trummor, bas, gitarr; The Hellacopters, Imperial State Electric mfl)
Karl Rockfist (trummor; Michael Monroe, Danzig)
Sami Yaffa (bas; Hanoi Rocks, Michael Monroe mfl)
John Calabrese (bas; Danko Jones) 
Danko Jones (sång)
Titiyo (sång)

Plattan rymmer en lekfull blandning av musik, där de lite mer oväntade spåren visar sig vara de allra bästa. Singelsläppet “Just Like That” tillhör en av de mindre spännande  låtarna i samlingen, medan däremot “Gig Pig”, “6:10” och den helt underbara “Flat Tyre On A Muddy Road” är riktiga höjdare. Det är roligt att kunna konstatera att Dregen förutom att vara en fena på gitarr även är en god sångare. Han har en spännande röst, och i vissa låtar lyckas han till och med få till konststycket att på ett charmigt sätt nästan påminna lite om… ehm… Chris Griffin (Family Guy).

Jag stod i valet och kvalet mellan att ge den här platten en sexa eller en sjua i betyg. Men i slutänden backade jag trots att albumet rymmer några riktiga höjdarlåtar ändå ner på en mycket stark sexa. Hela plattan är nämligen visserligen trevlig och rolig att lyssna på så länge den varar, men majoriteten av spåren lämnar inga långvariga spår i mitt minne. Tyvärr.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER