ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Newman – Siren (6.0)

newman-siren-2013

Band: Newman
Titel: Siren
Genre: Hårdrock/AOR
Skivbolag: AOR Heaven Records
Producent: Steve Newman
Releasedatum: 2013-07-19
Betyg: 6/10

Album nummer tio är ett faktum. Ni som hört de tidigare nio får en kavalkad och en bra sammanställning av samtliga i nya albumet “Siren”. Med andra ord är kvalitén i både låtar och framförande tämligen hög. Den egna produktionen är maffig och ändamålsenlig som vanligt, men är en aning för onyanserad. Steves röst är som alltid imponerande stark och passar utmärkt i denna musikaliska blandning vi bjuds på. Här levereras hårdrock i upptempo med dubbeltramp för att i nästa låt förbytas till melodistinn AOR, två kategorier som han bemästrar ypperligt vilket vi också vet sedan tidigare album.

2010 års “The Art Of Balance” är höjdpunkten hittills. Även om det mer personliga albumet “Under Southern Skies” från 2011 hade några riktiga höjdpunkter så fanns det även ett par dalar och på “Siren” är scenariot tyvärr detsamma. Trots låtskrivarassistans från Pete Newdeck (Eden´s Curse/ Tainted Nation) och Nick Workman (Vega) når plattan inte högre. Vissa spår har en tendens att bli på tok för anonyma och “Fast Forward”-vänliga. Trots flertalet lyssningar har inte bedömingen ändrats sedan premiärlyssningen. Det är samma låtar som sticker ut som t.ex.: Crossfire, When It Comes To Love, Arcadia, Waiting For The Day och Siren. Det blir tydligt att det är i de mer känslosamma och AOR -påren som det låter bäst på detta album. Även om de rockigaste låtarna ger en bra kontrast så var det minst två av dem som borde strukits.

Med Steve Newman-mått är detta en transportsträcka till en förhoppningsvis bättre nästa. Det är inte dåligt men glansen och det sista lilla extra fattas, vilket gör sammanfattningen till en besvikelse.

Bästa låt: When It Comes To Love

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER