VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
GhostLV0C8108

GHOST avslutar Grönans konsertsommar

GhostLV0C8108
Det mytomspunna hårdrocksbandet från Linköping, vars medlemmar fortfarande är oidentifierade, avslutar Gröna Lunds konsertsommar på Stora Scen.

Den 26 september kl. 20.00, när mörkret har lagt sig över tivolit, kliver Papa Emeritus II upp på Stora Scen och bjuder Gröna Lundspubliken på säsongens sista konsert.


Deras sound har jämförts med bland annat Black Sabbath och storyn bakom Ghost är att de är utsända för att samla in själar till djävulen genom kommersiell rockmusik. Gruppens medlemmar har aldrig avslöjats, men består av fem ”nameless ghouls” och frontfiguren ”Papa Emeritus II” som alltid är maskerade. Deras senaste album ”Infestissumam” från 2013 vann en Grammis för Årets hårdrock/metal och de vann även pris för Årets rock/metal på P3 Guldgalan 2014. De har spelat på Getaway Rock Festival, Sweden Rock Festival, Metaltown och Roskilde. Ghost gjorde en kritikerhyllad konsert på ett utsålt Tyrol i mars 2013, men nu är det dags för Papa och hans ghouls att ta steget ut på Stora Scen. Den 26 september kl. 20.00 avslutar de Gröna Lunds konsertsommar.

Bandet kommer också besöka Furuvik den 6:e augusti.

{youtube}Dxr5sKyK8ys{/youtube}

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link