Foto: Eric Ahlgrim

Jared James Nichols släpper nytt album efter nyår

Högenergiska bluesrockaren Nichols har lagt ner själ och hjärta i de nya låtarna

Efter år av blod, svett och bluespower är Jared James Nichols otroligt glad över att hans tredje album nu är på gång. Det sägs att not för not och rad för rad har Nichols lagt ner själ och hjärta i de nya låtarna. Allt spelades in live i studion och precis i början av 2023 släpps det efterlängtade materialet.

Killen är en amerikansk bluesrockgitarrist och sångare, mest känd för sin högenergiska elgitarrspelsteknik utan plektrum. Jareds sound har inspirerats av det tidiga 70-talets hårdrocksådra, med band som Cream och Mountain. Den svenske trummisen Dennis Holm har spelat tillsammans med JJN ända från början. Debutalbumet ”Old Glory And The Wild Revival” släpptes 2015. Uppföljaren “Black Magic” (2018) blev också högt uppskattad. Sedan starten har även ett par EP-skivor getts ut. Senast var det ”Shadow Dancer”, 2021, året då även den nya basisten Clark Singleton började i Nichols trio.

Jared har prisats flera gånger för sina gitarrfärdigheter och har värmt upp publiken åt bland andra ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Glenn Hughes, Saxon och Walter Trout. Jared James Nichols har även uppträtt tillsammans med exempelvis Slash, Joe Bonamassa, Steve Vai, Billy Gibbons och Zakk Wylde. JJN utsågs till global ambassadör för Gibson Guitars i juni 2021. Nichols är en av fyra gitarrister som har fått den här titeln. De andra tre är Slash, Lzzy Hale (Halestorm) och Dave Mustaine (Megadeth).

Under hösten har två singlar med tillhörande musikvideos från kommande plattan släppts, “Hard Wired” och “Down The Drain”.

Jared James Nichols nya album innehåller 12 spår och anländer den 13 januari via Black Hill Records.

Jared James Nichols släpper nytt album efter nyår 1

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER