Foto: Justin Borucki

Leslie West är död

Just när vi trodde att 2020 inte kunde ta ifrån oss flera älskade musiker nås världen av att Leslie West gått bort 75 år gammal.

Just när vi trodde att 2020 inte kunde ta ifrån oss flera älskade musiker nås världen av att Leslie West gått bort 75 år gammal.

Han är mest känd som gitarrist i Mountain och för att skrivit klassikernas klassiker “Mississippi Queen”. Han hade länge kämpat mot dålig hälsa och hade varit tvungen att amputera ett ben till följd av sin diabetes men dödsorsaken var en hjärtattack.

Leslie West föddes i New York den 22 oktober 1945 och avled i Palm Springs den 22 december 2020. Han var förutom att han spelade gitarr och sjöng i Mountain (som han bildade 1969), han spelade även med supergruppen West, Bruce & Laing. Därtill har han gett ut ett antal skivor som soloartist.

Leslie West sörjs av en hel hårdrockvärld. Mountain visste hur man använde dynamik och skrev vackra men tunga låtar. Nedan finns ett fint ett exempel på det.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER