VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Chris Laney: “Det viktigaste är att Ronnie Atkins blir frisk”

358 Shares

Den 8 november släppte Pretty Maids sitt 16:e studioalbum – ”Undress Your Madness”. Albumet har genomgående fått enormt höga betyg, och med all rätt. Plattan är fantastiskt bra, och befäster det faktum att Pretty Maids är ett band som, efter 38 år, fortfarande levererar kvalitativ rock på hög nivå. Inför lanseringen av nya skivan handlade mycket om Ronnie Atkins hälsa, och ”Undress Your Madness” kom kanske lite i skymundan. Detta med all rätt – Ronnie är älskad av alla i rockvärlden, både som artist och människa.

– Det viktigaste är att Ronnie blir frisk, säger bandets keyboardist och gitarrist Chris Laney till Rocknytt


Chris har varit med i Pretty Maids i tre år, och detta är första plattan han medverkar på musikaliskt. Han poängterar dock att ”Kingmaker” i mångt och mycket känns som ”hans” platta, även om han inte spelar en ton på den.

– Kingmaker-solot spelades in i min studio, jag fick vara med, som kompis till Ken Hammer, i processen och fick höra demos, tycka till om singlar och låtordning. Det kändes som jag var med i hela den vevan. Min tredje spelning med bandet var på releasepartyt. Sedan turnerade vi i två år med det materialet.

På nya skivan fick han dock större möjlighet att vara delaktig. Bland annat skrev han och Ken de första riffen på en altan sommaren 2018. Senare i december började den riktiga processen att skapa låtar till nya plattan. Tanken var att kunna släppa nytt redan i april 2019 . I sedvanlig ordning hyrde Ronnie och Ken ett hus i Horsens för att sätta sig med akustiska gitarrer och skriva låtar.

pretty maids undress your madness

– Sen så fick jag ett samtal av dom att dom ville att jag skulle komma med idéer också, vilket jag blev jädrigt glad över. Jag hade ju redan en hel mapp , och skickade ju över det jag hade! Lite skrämmande, man vet ju vilken kemi Ken och Ronnie har, och man vill ju inte riktigt gå in och fucka på det, säger han.

Samtidigt är han stolt över det förtroende han fick i att vara så pass delaktig som han var. Det slutade med att de tre sammanstrålade och spelade in alla idéer som sedan togs med till Stockholm där Chris skapade demos. Dessa skickades tillbaka till de andra, och när bandet sedan sammanstrålade, så hade man, i stort sett, 8 färdiga låtar. De övriga två formades i replokalen inför inspelningen. Bandet har skjutit upp kommande turnéer i väntan på att Ronnie ska bli frisk. Chris medger att man lever i en sorts gråzon just nu, men är noga med att poängtera att Pretty Maids inte gett upp.

– Pretty Maids har inte tryckt på pausknappen. Vi har en ny platta ute, ny video, det finns fortfarande material som ska släppas i form av en liveplatta och en live-dvd. Vi fick skjuta fram vår turné, men vi har absolut inte gett upp. När Ronnie tillfrisknar, då jävlar åker vi!!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter