Foto: Effie Trikili

Michael Monroe: “Vi ska turnera länge på denna plattan”

Den 18 oktober släppte Michael Monroe det nya albumet ”One Man Gang”! Självklart så tog Rocknytt ett snack med den finska ikonen, om plattan och turnéer!

Den 18 oktober släppte Michael Monroe det nya albumet ”One Man Gang”! Självklart så tog Rocknytt ett snack med den finska ikonen, om plattan och turnéer!

Det märks att han lever som sin musik – i ett rasande tempo! När vi når honom så är han på väg mot flygplatsen, samtidigt som vi snackar så dirigerar han taxichauffören på finska och munnen går i ett.

Det märks att han är exalterad över nya plattan:
– Det är ett varierat, magiskt mästerverk, och kommer att hålla på sikt. Äntligen så är vi som band på väg i en fantastisk riktning.

Han framhåller direkt att bandet jobbar gemensamt, och att alla fått sätta sin prägel på det nya materialet.
– Ibland skriver vi tillsammans, eller så har någon en idé och vi utvecklar det ihop. Alla i bandet bidrar på sitt vis, och det är helt prestigelöst när vi arbetar musikaliskt. Alla i bandet får friheten att bidra så mycket som möjligt. Det blir bäst och roligast så i slutändan. Musikaliskt är plattan fenomenal. Det är ren och skär ”smäll på käften”- rock!

Han vill gärna påvisa enkelheten i musiken – less is more! Argumentet är att inte överproducera och ”tjata” ut komponenterna i det musikaliska!

I skrivande stund är han och bandet ute på turné. Något de älskar att göra. Först ut är Europa och sedan Japan!
– Äntligen har vi ett team, ett management, en bokningsagent och ett skivbolag, som vi trivs med! Vi är på väg åt rätt håll nu.. Vi ska turnera länge på denna plattan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER