VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Bernie Tormé

Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018” rullar vidare. Nästa man ut är den irländska gitarristen Bernie Tormé som hade vänligheten att svara på några frågor av Rocknytts Mattias Högström.

Om jag inte har helt fel så blir detta ditt första uppträdande på Sweden Rock. Vad har du för förväntningar på festivalen?


Ja det blir första gången på Sweden Rock för mig. Jag ser verkligen fram mot det. Alla som jag pratar med som har spelat där tidigare säger att det är en fantastiskt bra arrangerad festival och att det är väldigt roligt att spela där. Längtar efter att föra lite oväsen i Sverige! Jag hoppas på att träffa på en hel del gamla vänner men även knyta nya bekantskaper.

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen? Några överraskningar?

Förhoppningsvis blir det inte allt för många överraskningar för bandet i alla fall. Vi tycker inte om överraskningar! Varje gång jag råkat ut för överraskningar på scenen har det varit något dåligt. Det får mig att tänka på amps som börjar brinna och ljusriggar som ramlar ner över publiken. Been there, done that….

Några överraskningar för publiken kan vi säkert bjuda på eftersom vi aldrig har spelat i Sverige förut blir kanske hela spelningen en stor överraskning för fansen. Förhoppningsvis en bra överraskning.

Vilka musiker har du med dig på scenen?

Samma band som jag har turnerat med det senaste året. Sy Morton på sång och bas och Mik Gaffney på trummor. Två bra killar.

Du har spelat med artister som Gillan, Ozzy och Dee Snider men för den breda massan är du relativt okänd. Vem är Bernie Tormé?

Det är sant. Jag antar att den enklaste beskrivning jag kan ge er är att jag är en rätt högljudd Irländsk gitarrist från den gamla skolan, samma bakgrund och rötter som Rory Gallagher, Gary Moore & Eric Bell, ex hippie, ex punk, och jag tycker om att skriva, rocka, spela live och tremannaband…väldigt mycket!

Jag är en rätt så GDS (gör det själv) typ av kille, det kommer från min punkperiod innan Gillantiden, som är glad av att få hålla på med musik.

Vad har du för planer efter sommarens spelningar?

Jag har några festivaler inbokade i Storbritannien och efter det starta en pledgekampanj på Pledge Music för att sedan spela in en ny skiva som förhoppningsvis släpps i höst. Turnera lite i november och december för skivan. Vem vet efter det? Bli full under julen är i alla fall ett måste.

Kommer du att se några andra artister under festivalen? Ozzy till exempel som du har spelat med tidigare?

Jag måste verkligen se min gamle vän Ozzy! Ja absolut, det ser jag verkligen fram mot. Andra band också, ser fram mot att se mina gamla kompisar Bruce & Janick i Maiden, Mikey i Skindred, för många för att nämna alla. Det är en fantastisk uppställning med band, många gamla vänner och även nya att träffa.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link