VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Supralunar

Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017” fortsätter och nästa band ut är Supralunar där Ron Dahlgren fick ställa några frågor till bandets sångare och gitarrist Petri Tuulik.

Stockholmstrion Supralunar spelar hårdrock som är enkel men inte helt lätt att beskriva. Influenserna är många men det känns lite som att The Darkness möter Beatles. Slagkraftiga melodier står i alla fall i fokus. I nuläget arbetar Supralunar på uppföljaren till hyllade albumdebuten “A new hope” (2015), och som liveband har de redan byggt upp en lojal fanskara runtom i landet. Kuriosa: trummisen Johann Enoksson spelar även med death metal-veteranerna Epitaph.

Ni gör er Sweden Rock-debut. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?

– Känslan är extremt peppad! Att spela på SRF har varit ett mål för oss ända sedan vi startade. Vi tror inte på något sätt att det är en direktbiljett till guld och gröna skogar men vi har fått en möjlighet som vi ska förvalta väl och göra en väldigt minnesvärd spelning. Vi ska visa att det är där vi hör hemma.

För den som inte känner till Supralunar, skulle du kunna presentera er och er musik?

– Vi är en trio från Stockholm som spelar en energifull och tämligen varierad hård rock. Det är melodiöst men absolut inte AOR. Det finns ett ben i 70-talet men utan att vara retro på något sätt. Vi får ofta höra Beatles som referens vilket nog beror på all stämsång. Det finns en ständigt närvarande humor men det får aldrig bli tramsigt.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?

– Den 2:a juni släpps vår nya singel “For The Greater Good Of Rock’n’Roll” och samtidigt en video till den som vi lagt ner väldigt mycket energi på. Vi hoppas den kan få det mottagande den förtjänar. Videon är den femte vi gör och vi tycker själva att vi skruvat upp det ett snäpp denna gång. Efter sommaren är det tänkt att uppföljaren till vår debut “A New Hope” ska släppas. Vi har jobbat ett tag på plattan och saker tar lite tid ibland i Supra-lägret. Denna platta är lite hårdare, lite mörkare och lite meckigare än den förra Texterna handlar snarare om änglar, demoner, helvete och satan än om kärlek. Dock finns det melodiösa, varierade och lekfulla kvar i precis lika hög grad. Vi blinkar bara lite mer åt vår hårdrocksbarndom.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?

– Musikaliskt väljer jag Iron Maidens “Powerslave” men det lär inte hända så det jag istället hoppas mest på är att få höra Van Halens första platta i sin helhet nästa år. David Lee Roth får gärna riva av hela “Eat ‘Em And Smile” också.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

– Nog för att Scorpions och Aerosmith känns kul men mest av allt ser jag fram emot att stå och skaka på huvudet till de finska utmärkta höghastighetstrasharna Lost Society. Är lite ledsen över att missa Electric Boys som drar igång under vårt set.

Till sist, varför bör man som besökare gå och se Supralunar på SRF?

– För att inte bli den stackare som hörde sin polare fråga “Shit, såg du giget med Supralunar igår!?….öh näe?”

SUPRALUNAR SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, LÖRDAG 10 JUNI, 11:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER