VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
wolf-thord-pettersson-rocknytt01

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med Wolf

wolf-thord-pettersson-rocknytt01
Med 23 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Wolf. Rocknytts Johan Hagberg har ställt några frågor till Niklas Stålvind (sång,gitarr).

Wolf är ett svenskt Heavy Metal band från Örebro. Bandet startade 1995 och bandets enda originalmedlem heter Niklas Stålvind. Niklas spelar gitarr och sjunger i bandet och de övriga medlemmarna är Simon “Demon” Johansson (gitarr), Anders “Tornado” Modd (bas) och Richard Holmgren (trummor, sång). Jag fick chansen att ställa några frågor till Niklas och vår mailkonversation ser ut som följer.


Du är den ende kvarvarande originalmedlemmen i Wolf och min första fråga handlar om er musikstil. Är det någon skillnad att spela Heavy Metal 2015 jämfört med 1995?
– Det är enormt mycket bättre nu än 1995. Även om många gillade det vi gjorde så blev vi mer eller mindre utskrattade och idiotförklarade. Anledningen till detta var att vi låg helt fel i tiden. Det krävdes ofta några öl innan publiken kunde släppa loss utan att se sig om ifall någon “cool” människa tittade. Idag är det något helt annat. Vår metal är lika mycket accepterad som annan rock eller metal. Och det som är kul är att vi nu har en helt ny generation musiker som spelar denna typ av old school eller renodlad heavy metal.

Wolf har spelat två gånger tidigare på Sweden Rock. Finns det några speciella minnen från de spelningarna?
– Två gånger? Jag har för mig att vi spelat på Sweden Rock tre gånger tidigare, men jag börjar bli gammal och tappa minnet (jag har kollat detta och enligt historiken på Sweden Rocks hemsida så har bandet spelat två gånger tidigare). Jag minns i alla fall att det var smockfullt framför scenen senast vi spelade på festivalen.

Jag hade den stora äran att se Wolf på Sabaton Open Air häromåret och det som slog mig var att det var genuin spelglädje. Finns denna spelglädje varje spelning?
– Det gör den för annars skulle vi inte orka hålla på. Vissa spelningar är naturligtvis mer fantastiska än andra. Vissa spelningar är tyngre än andra som den i Sheffield sist. Det var inte direkt smockfullt med folk samtidigt som ljudet på scenen var totalt kaos (dessutom var scenen konstigt utformad). Jag var dessutom tokförkyld och det hade satt sig på stämbanden. Och inte nog med detta för dagen innan hade jag fått det tragiska beskedet att en av mina vänner avlidit. Det var tungt, men samtidigt så ger vi alltid allt för de som kommit för att se oss samt för oss själva naturligtvis. Den dagen vi slutar ge allt på scenen så lägger vi ner verksamheten. Metal är passion.

Er senaste platta “Devil Seed” fick 8/10 (Thord Pettersson recenserade) av Rocknytt. Har mottagandet varit lika gott på övriga håll i världen?
– Ja det vill jag påstå och det är fantastiskt roligt. Med tanke på att vi hållit på ganska länge och det finns gott om gamla fans som gillar hur det var “förr” så är det verkligen inte illa. Detta också med tanke på att vi på “Devil Seed” tagit ut svängarna och utvecklats som band. Det känns fantastiskt måste jag säga.

Vad betyder det för er att återigen få spela på Sweden Rock?
– Det känns som att det var på tiden. Men det var absolut värt att vänta tills vi hade en “Devil Seed” i bagaget. Sweden Rock Festival är en av de större festivalerna så självklart strävar man efter att få spela där.

Slutligen undrar jag vilken som är din favorit låt med Wolf?
– Oj, det är en jättesvår fråga. En låt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är “Speed On”.

Med detta tackar jag dig Niklas för att du tog dig tid att svara på mina frågor och jag önskar Wolf lycka till på årets Sweden Rock.
– Tack så mycket.

Wolf spelar fredag 5 juni 18:48 – 19:45 på 4Sound Stage

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Behemoth, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet, Fish, Mustasch och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link