VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
wasted-shells484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med WASTED SHELLS

wasted-shells484
Med 43 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Wasted Shells. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa lite frågor till Ola Svensson (sång).

Wasted Shells från Malmö och Lund representerar den nya generationen moderna thrash metal-band. De har hittills släppt två fullängdsalbum, “The debt” (2011) och “The collector” (2013), som mötts av fina recensioner för sin variationsrikedom och originalitet. Wasted Shells sound har något futuristiskt över sig, med melankoli som ett bärande element men ständigt fast förankrat i thrash metals mylla. Under våren spelar bandet in sin nya ep “Dark matter”, som dyker upp lagom till SRF-framträdandet.


Wasted Shells är ett band som kommer från Skåne och de gör debut på Sweden Rock detta år. Jag fick fatt på bandet genom facebook och sångaren Ola Svensson hade vänligheten att svara på några av mig ställda frågor. Jag börjar med att känna Ola på pulsen vad gäller spelningen på Sweden Rock. Hur ser ni på att få spela på Sveriges största hårdrocksfestival?
– Att få spela på Sweden Rock är naturligtvis det största som hänt oss i Wasted Shells. Det är många musikers dröm att få stå på Sweden Rock Festival och rocka loss. Vi är otroligt taggade och ser fram emot detta mycket.

När man som band har Skåne som hemmaplan är det då lättare att slå vid en eventuell satsning på utlandet?
– Fördelen som jag ser det i såna fall är att man som skåning har närmare till övriga Europa.

2013 släpptes er senaste platta som heter “The Collector”. Har ni något nytt material på gång?
– En EP vid namn “Dark Matter” ligger på mixning just nu och tanken är att den ska släppas i maj. Det blir strax innan giget på Sweden Rock.

Ni spelar Metal om man ska sätta en genre på er. Vilka influenser har Wasted Shells?
– I grunden spelar vi thrashmetal och där är influenserna bland andra Metallica. Vi har dock mycket influenser från lite vemodigare band som Gojira och attityd från band som The Haunted och Pantera. Listan kan göras lång.

Den 4 juni spelar ni på Rockklassiker Stage och min undran är om det spelar någon roll för er vilken scen och tid ni får er tilldelade?
– I nuläget är inte vilken scen och tid det som är det viktigaste. Det viktigaste är att ge alla besökare som kommer för att se oss en show de sent kommer att glömma. Men självklart hade det varit en större upplevelse att stå som headliner. Och vem vet. I framtiden kanske, he he.

Som sista fråga undrar jag vilken platta Wasted Shells anser är den bästa som släppts?
– Jag tror att vi alla i bandet kan stå för att “Master Of Puppets” med Metallica är en av de bästa plattor som släppts.

Med det tackar jag dig Ola för att du tog dig tid att svara på några frågor och ett stort lycka till på Sweden Rock.
– Vi i Wasted Shells tackar Rocknytt för visat intresse och vår förhoppning är att svaren varit tillfredsställande.

Wasted Shells spelar torsdag 4 juni 18:00-18:40 på Nemis Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter