ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Extreme – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-06

Extreme-effietrikili-srf2015-484
Nuno Bettencourt torde vara den bästa gitarrist som spelar på Sweden Rock Festival 2015.

Han vet dessutom om det, men han vet precis var gränsen går mellan att det är godtagbart och att det ska skita sig fullständigt. Det är nämligen gitarronani som gör att jag undviker spelningar med Yngwie Malmsteen. Nuno Bettencourt håller sig som sagt inom gränsen till det outhärdliga och visst är han en sjukt bra gitarrist. Bandet startar i ett ursinnigt med tempo och innan man vet ordet av så har man redan avhandlat “Decadence Dance”, “Li’l Jack Horny”, “Comfortably Dumb” och “Rest In Peace”. Den sistnämnda är en av undertecknads favoriter och den sitter som en smäck även i lilla Norje.


Det fortsätter med låtar som “Kid Ego” och “Midnight Express” innan det är dags för det som garanterat de flesta väntat på. Jag pratar om “More Than Words” och den framförs på ett oerhört charmerande sätt där Nuno Bettencourt flinar och säger att nu ska man spela en ny låt som skrevs på planet över till Sverige. Att låten blev en megahit över stora delar av världen är inte så konstigt för den är så ofattbart bra. Versionen på Sweden Rock är ursnygg. Extreme har kommit till Sverige för att leverera och det gör dom. Starka versioner av “Cupid’s Dead” och “Hole Hearted” hinns med innan det avslutas med “Get The Funk Out”.

Extreme trivs på svensk mark och publiken trivs definitivt med Extreme. Man ser på storbildsskärmarna att folk kan varenda text vilken låt det än handlar om. Extreme gör en bra spelning och ska jag sammanfatta min festival 2015 så är det många band som gjort bra spelningar. Det har varit en hög nivå nästan rakt igenom och det gör att man direkt börjar längta tillbaka till världens bästa festival även 2016.

Band: Extreme

Plats: Rock Stage, Sweden Rock Festival

När: 2015-06-06

Betyg: 8/10

Bästa låt: More Than Words

Setlist:

1. Decadence Dance

2. Li’l Jack Horny

3. Comfortably Dumb

4. Rest In Peace

5. It (‘s A Monster)

6. Kid Ego

7. Play With Me

8. Midnight Express

9. More Than Words

10. Cupid’s Dead

11. Take Us Alive

12. Am I Ever Gonna Change

13. He-Man Woman Hater

14. Hole Hearted

15. Crazy Little Thing Called Love (short acoustic version)

16. Get The Funk Out

 

31 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter