VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
browsing-collection-2015-Foto-LinnCarlson484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med BROWSING COLLECTION

browsing-collection-2015-Foto-LinnCarlson484

Med 51 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut i denna serie är BROWSING COLLECTION. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till Moa Lenngren (gitarr, sång).

Browsing Collection från Skövde bildades 2008 och spelar “trallvänlig rock’n’roll med punkattityd och metalinslag”. Bandet har sedan starten släppt fyra egna skivsläpp, placerat sig väl i ett antal musiktävlingar och gjort ett antal musikvideor – allt i bästa “do it yourself”-anda. Debutalbumet är för närvarande under inspelning och Browsing Collections filosofi kan sammanfattas som: var nöjd med den du är, ta ingen skit, stå emot droger och rädda planeten.


Ni kommer att spela på Sweden Rock torsdagen den 4 Juni. Vad betyder den spelningen för er?
– Den här spelningen betyder jättemycket för oss. Vi har kämpat i flera år att få spela där och nu är det äntligen dags! Det är verkligen kul när hårt arbete betalar sig.

Hur laddar ni upp inför en spelning?
– Inför varje spelning brukar vi ladda upp med rep någon dag innan där vi käkar choklad, bestämmer setlist och planerar hur vi ska gå till väga med allt. Men inför Sweden Rock har vi börjat ladda mycket längre i förväg. Vår plan är att bjuda på något alldeles extra och vi kommer även trycka upp ny merch och ett splajdans nytt album!

{youtube}D0vyjqTO28k{/youtube}

Vad tycker ni skiljer Sweden Rock Festival från övriga festivaler?
– Sweden Rock skiljer sig väl på det sättet att de alltid lyckas göra så jädrans bra bokningar. De har alltid stora namn som lockar publik från inte bara Sverige utan även utanför landets gränser. Vi har själva aldrig varit där tidigare men har spelat på andra liknande festivaler och det vi kan säga av erfarenhet är att Sweden Rock verkar ha en grymt bra miljö till skillnad från bl. a. Getaway Rock som vi spelade på 2011 som ligger mer centralt och består av mest grus, tegel och betong. Sweden Rock verkar ligga på en fin plats och ha skön stämning!

Välj några band som ni anser att man absolut inte får missa om man gör ett besök på Sweden Rock Festival i sommar?
– De band vi själva inte tänker missa är Slash, Toto, Def Leppard, Airbourne och Ghost. Dessa spelar på samma dag som oss så då är vi minsann på plats! Men dagen efter ska vi iväg och spela i göteborg så vi hinner tyvärr inte titta på fler. De vi hade velat se är Opeth, Mötley Crüe, Dokken, Meshuggah, Judas Priest, The Darkness och många fler. Men som tur är har vi spelat med flera av dessa förut och då gör det inte lika ont att gå miste om dem.

{youtube}n8QjW_XunKw{/youtube}

Varför bör man gå och se Browsing Collection och vad kan vi förvänta oss från er på Sweden Rock?
– Men sen så måste vi självklart tipsa om att folk ska kolla på Browsing Collection!! Vi tycker överlag att det är för lite brudar inom rockscenen så det här borde man absolut stötta. Vi är fruktansvärt peppade inför det här giget och kommer göra allt vi förmår för att publiken ska minnas vår spelning med ett leende. Vi brukar säga att vi aldrig gör ett gig utan att ge vårt yttersta och lämnar aldrig ett spelställe utan svett, nackspärr och söndervrålad strupe!! Det här gäller självklart Sweden Rock och vi kommer att ösa mer än någonsin!

Hur ser 2015 ut för Browsing Collection?
– 2015 överlag är ganska fullbokat! Vi har massvis med spelningar i sommar på lite olika ställen i landet, men det huvudsakliga är att vi äntligen kommer att släppa vår fullängdsskiva som vi jobbat på i snart över två år. Mycket har stått i vägen för oss på olika sätt men nu har vi till slut fått ihop alla pusselbitar och planerar släppa skivan i början på juni. Så ett skivsläpp ihop med mycket spelningar i sommar är hur vår framtid ser ut och vi är otroligt laddade inför dettal!

Browsing Collection spelar torsdag 4 juni 14:30-15:10 på Rockklassiker Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter