Inför Time to Rock 2023: Intervju med Calle Sjöqvist (Ström)

Årets upplaga av Time To Rock går av stapeln 8-10 juli och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Calle Englund fick möjlighet att ställa ett par frågor till Calle Sjökvist, gitarrist i Ström.

Årets upplaga av Time To Rock går av stapeln 8-10 juli och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Calle Englund fick möjlighet att ställa ett par frågor till Calle Sjökvist, gitarrist i Ström.

Vad har ni för förväntningar inför Time To Rock?
– Vi är sjukt peppade på att spela på Time To Rock. Vi har riktigt bra speltid och så hoppas vi att det kommer mycket folk och kollar på oss.

I vår intervju med er inför Sweden Rock så nämnde du att spela på Sweden Rock är den heliga graalen för svenska band. Såhär i efterhand, hur kändes det?
– Det var det mäktigaste vi gjort, hela tältet fullt med folk som sjöng med i texterna och öste. Om det inte fanns bild och videobevis hade jag nog trott att det var en dröm.

Finns det en eller flera låtar som ni alltid spelar på konserter, låtar ni inte kan hoppa över?
– Vi har bara en skiva så det är klart att vi måste spela mycket från den. Vi har dock en ny låt i setlisten som vi kör. Annars är Tiden Sjunger alltid en given låt att ha på setlisten.

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
– Vi kommer från en spelning i Borlänge dagen innan så vi missar tyvärr Prins Svart på lördagen. Annars så tycker jag att alla ska kolla på The Dahmers.

Er AC/DC doftande rock på svenska har verkligen gått hem hos publiken, vad tror du/ni är anledningen till att så många gillar er?
– Jag tror framförallt och hoppas att folk gillar oss för att vi gör bra låtar i grunden. Sen tror jag att det blir en kul och spännande grej med svenska och att texterna faktiskt betyder något och inte bara baby, rock n roll och yeah som det lätt blir när en sjunger på engelska.

Förutom Time To Rock, vad händer mer under andra halvan av 2023?
– I augusti är det en massa festivaler som vi ska spela på runt om i Sverige. Sen i höst ska vi göra några gig men främst fokusera på att spela in våran uppföljningsplatta. Gå gärna in på www.tidensjunger.se för att hålla koll på alla spelningar.

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge Folkets Park 8-10 augusti. Deltagande band förutom The Quill är Saxon, KK’s Priest, MSG, Blind Guardian, The Hooters, D-A-D, Alestorm, Molly Hatchet, Ross The Boss, Uli Jon Roth, A Tom Gabriel Warrior Trilogy (Celtic Frost, Triptykon, Triumph Of Death), The Toy Dolls, Marky Ramone’s Blitzkrieg, The Answer, Hardline, Treat, Masterplan, Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Teaze, Dream Evil och många fler!

Mer info och biljetter finns via www.timetorock.se/

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER