Sanctrum

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Emil Anter (Sanctrum)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är snart här och går av stapeln 7-10 juni. Vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen och denna gång är det Diane Webb som har ställt ett par frågor till Emil Anter från Sanctrum.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är snart här och går av stapeln 7-10 juni. Vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen och denna gång är det Diane Webb som har ställt ett par frågor till Emil Anter från Sanctrum.

Det är första gången Sanctrum spelar på Sweden Rock. Vad har ni för förväntningar på festivalen?
Mycket ös, mycket folk och många bra band.

Vad kan fansen förvänta sig från er spelning?
En högoktanig rockcirkus. Skämt åsido så kan de förvänta sig att vi gör allt vi kan för att få till ett jävla röj.

Hur skulle du beskriva er musik för dem som inte har hört Sanctrum?
Snabb och tung melodisk metal med generösa hardcore- och käng-influenser (tänk ett lite fult kärleksbarn av At The Gates och Raised fist)

Vilken låt är din favorit att framföra live?
Autumn, en låt vi släppte 2012 på en EP med samma namn. Vi har spelat den på i stort sett varje spelning sedan vi skrev den. Den är bra som slutkläm när det inte längre finns någon anledning att hålla tillbaks – en sista urladdning.

Hur kom ni på att ta bandnamnet Sanctrum?
Namnet har sitt ursprung i en felhörning eller felskrivning mellan två tidigare medlemmar. När vi väl insåg att vi nog hade stavat “Sanctum” fel så sket vi i det och körde på.

Hur sökte ni till NEMIS?
Vi har i många år sökt till Sweden Rock via Studefrämjandet men inte kommit med. I år tänkte vi faktiskt inte söka men ändrade oss
i sista stund.

Vad är planerna för Sanctrum 2023 förutom att spela på Sweden Rock Festival?
Den 2 juni släpper vi vår nya singel Sageling. Annars är planen att spela så mycket som möjligt live och att skriva och släppa ny musik under året.

Det kommer att uppträda 92 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare se just Sanctrum?
Skulle det vara dåligt väder så uppskattas nog ett redigt hårdrockstält… Gillar man röj, dubbelkagge och käcka gitarriff så kan man nog gilla oss också!

Som avslutande fråga undrar jag om det är något band som du själv skulle vilja se under festivalens gång?
Det finns många, men ska jag nämna ett par så är det Defleshed – även de från Uppsala – och Gojira.

Tack för er tid och svar, vi ses i Blekinge nästa vecka!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com

Sanctrum spelar på Pistonhead Stage, Torsdag 8 juni, kl. 22:20

Picture of Diane Webb

Diane Webb

Fotograf/Skribent

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER