LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Eradikated
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Ragnar Östberg (Eradikated)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är snart här och går av stapeln 7-10 juni. Vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen och denna gång är det Effie Trikili som har ställt ett par frågor till Ragnar Östberg från Eradikated som fått den stora äran att öppna hela festivalen.

Välkomna till årets upplaga av Sweden Rock Festival. Hur känns det att ha den stora äran att öppna årets festival?
Tusen tack! Vi är extremt taggade, det är verkligen en barndomsdröm som går i uppfyllelse att få spela på denna fantastiska festival. Vi var här 2019 under vårt gamla namn The Generations Army, men då var det som ett NEMIS-band genom Studiefrämjandet. Helt oförglömlig upplevelse det också såklart, men detta känns större. Att dessutom få förtroendet att sparka igång hela festivalen är ju en extrem bonus! Vi får chansen att lägga ribban och visa att nästa generation är redo att ta över!


Vad kännetecknar en spelning med Eradikated och varför ska man inte missa att se er live?
Våra gig brukar beskrivas som en åsk-urladdning av energi. Vi ger alltid 110% och spelar för de som är där, inte för de som inte är på plats. Om det sedan är 5 eller 5000 spelar ingen roll, alltid full gas! För de som är lite äldre är det nog absolut lite av en nostalgitripp till 80-talets thrash-scen, och för de som inte var med på den tiden är det en chans att få uppleva den energi alla pratar om. Vi vill visa att det inte nödvändigtvis var bättre förr. Det kan vara riktigt jävla bra fast det är 2023. 

Vilken var den första skiva du/ni köpte för egna pengar?
Jag (Ragnar) köpte AC/DC’s “Powerage” när jag var runt sju år. Hade “Highway to Hell” (AC/DC) och “Till Mossan” (Kal P. Dal) sedan tidigare, men “Powerage” är den jag minns som den första jag själv betalade för. Min farbror sa att det var den bästa skivan som gjorts, så jag var ju tvungen att ha den.

Annons:

Hur tänker ni kring er setlist? Har ni några favoritlåtar att spela live?
Heeemligt!! Ska komma som en skördetröska och jättesnabbt köra över alla som är där! Såklart blir det ett par gamla låtar som varit med ett tag, men majoriteten består av nytt material från vår debut-fullängdare “Descendants” som släpps den 6:e oktober! Värm upp nackarna!!

Är det några band som spelar på festivalen som ni absolut inte kommer missa?
Har faktiskt inte koll på exakt alla som spelar, men Testament, Gojira, Behemoth och såklart skånska fanbärarna Joddla med Siv kommer garanterat ses!

Om ni får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle ni vilja samarbeta med och varför?
Vi har redan ett dreamteam av fantastiska människor/bolag som jobbar runt oss, så det blir ett enkelt val – ESP/ENGL. Vi använder näst intill uteslutande deras produkter idag, så ett samarbete där hade varit pricken över i:et! 

Har ni haft någon riktig mardrömsspelning? Vad hände?
Vi har haft ett par, men det jag minns som värst är tävlingarna vi var med i när vi var yngre… Min vinnarskalle är utom all form av rimlighet, så när vi fick en stor majoritet av publikens röster, men bandet som gick vinnande därifrån hade en släkting i juryn… Yikes. Helgen var förstörd, hahaha!

Avslutningsvis, undrar jag hur resterande av 2023 ser ut för Eradikated?
Under sommaren har vi Gefle Metal, Summer Breeze i Tyskland och ytterligare en festivalspelning som ännu inte är officiell. Därefter släpper vi fullängdaren “Descendants” den 6:e oktober, där vi hoppas kunna få till en riktigt fet releasefest. Veckan därpå drar vi ut en sväng i Sverige som förband till Soilwork, vilket kommer bli jääävligt fett. Förhoppningsvis trillar det in ännu mer, men det är vad som är officiellt i dagsläget!    

Tack för er tid och svar, vi ses i Blekinge nästa vecka!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Eradikated spelar på Blåkläder Stage, Onsdag 7 juni, kl. 13:00

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT