Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Running Cooper

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen. Effie Trikili har ställt ett par frågor till Running Cooper inför deras spelning på festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen. Effie Trikili har ställt ett par frågor till Running Cooper inför deras spelning på festivalen.

Välkomna till årets upplaga av Sweden Rock Festival. Hur känns det att spela på Sveriges största rockfestival?
Vi är supertaggade och glada att få spela på Sweden Rock! Det är helt klart ett stort delmål för oss som vi drömt om länge.

Ni släppte er senaste singel “Medicine” förra året, har ni planer för en fullängdare?
I höstas klev vi in i studion igen för att spela in lite nytt material som vi hoppas på att kunna släppa senare i år – i vilken form de släpps vet vi inte ännu.

Har ni haft någon riktig mardrömsspelning? Vad hände?
Vi har ju haft några sånna klassiker då strängar går av om och om igen…men en som vi aldrig kommer glömma är en spelning när vi åkte flera timmar för att stå som förband till en större artist. Vi spelade för helt tomma läktare 3 timmar innan nästa akt..eller det var en där som städade och hade hörselkåpor med egen musik.

Har ni några speciella minnen från Sweden Rock att dela med er av?
En av oss hade sitt första besök på Sweden Rock för bra många år sedan vilket gav många fina rock-minnen och startade drömmen om att en dag spela där själv. 

Om ni får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle ni vilja samarbeta med och varför?
Det beror helt på vem man frågar i bandet. Men ett axplock är Dave Grohl, Royal Republic, Green Day och Rival Sons. 

Har tänker ni kring er setlist? Har ni några favoritlåtar att spela live?
Vi önskar vi kunde dra något superrockigt om hur vi tänker men sanningen är att vår setlist är planerad för att ge giget en bra dynamik. Vi har alltid målet att ge låtarna liv live. Det ska kännas skillnad mot att lyssna på en platta och att se live.
Vi har flera favoriter, men en som alltid är med är Johnny. 

Om tid finnes, vilka band missar ni inte på festivalen?
Deep Purple, Spiritbox och Gojira är solklara favoriter på årets festival. Sen Blues Pills vill vi se, sångerskan är ju som oss också från Östersund. 

Avslutningsvis, undrar jag hur ser era planer för resten av året ut?
Vi siktar på att släppa ny musik med musikvideor och att hinna med lite sommar och sol mellan spelningarna. 

Tack för er tid och svar! Vi ses i Blekinge i juni!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Running Cooper spelar på Pistonhead Stage, Torsdag 8 juni, kl. 12:30

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER