satan takes a holiday
Foto: Bisse Bengtsson

Mer Satanism från Satan Takes A Holiday på nya plattan…

Mer av allt och längre speltid, så kanske man kan sammanfatta Satan Takes A Holidays nya platta som släpps i slutet av denna månad.

Mer av allt och längre speltid, så kanske man kan sammanfatta Satan Takes A Holidays nya platta som släpps i slutet av denna månad.

Nej, de är inte troende eller praktiserande satanister Fred, Danne och Johannes i powertrion Satan Takes A Holiday. De står än tydligare då Fred Burman, sång, gitarr, försöker muta sina två söner med lördagsgodis för att jag ska få låna honom en stund och snacka lite om nya plattan som har det självklara namnet “Satanism” och är bandets sjätte fullängdare sedan starten.

– Vi har gjort en lite längre platta än vanligt och istället för tio låtar som vanligt så är det tolv stycken. Speltiden är strax under 40 minuter vilket är långt för att vara oss, slår Fred fast direkt.

Det är dock långt ifrån en rockopera utan istället, i vanlig ordning, en rejäl rock n roll-smocka, med motorvägsbred influensbas. Det enda jag kan komma på man kan likna Satan Takes A Holiday med är Queens Of The Stoneage med extra allt.

– Vi brukar ofta ställa oss frågan “Vad skulle Josh gjort” (QOTSA, låtskrivare, sångare och oinskränkte ledare) och sedan gör vi som han kanske skulle gjort, skrattar Fred.

– Det här med satan och vårt namn har ställt till det lite för oss, främst i USA då de inte på sina ställen tar så lätt på det här med religion men jag kan försäkra alla om att vi är inte satanister även om plattan ju heter “Satanism”. Men det är väl ett sätt att att förklara vår musik och särart, menar Fred.

Satan Takes A Holiday tog tid på sig att jobba fram de nya låtarna under pandemin, ibland fick de skrota sånt de jobbat med för att de inte tyckte att de kom enda fram med just den låten men nu ligger plattan klar även om vi hört flera av låtarna redan innan. Bland annat en av förra årets svängigaste “Allnighter” som blev något av en dansgolvsvältare på sina ställen.

I sommar kommer en bredare allmänhet kunna få se och höra trion när de öppnar för Takida och Stiftelsen på deras jätteturne som tar dem, bland annat, till Dalhalla.

Det är ändå live bandet gör sig bäst. Det är fuzzad energi, det svänger och bandet ger alltid allt.

– Jo, det är nog på scenen vi är allra bäst, menar Fred Burman.

I bandet ingår även Johannes Lindsjöö på bas och Danne McKenzi sitter bakom trummorna.

Satanism släpps 28 april.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER