Inför Sweden Rock 2022: intervju med Satan Takes A Holiday

Årets upplaga av Sweden Rock Festival närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Satan Takes A Holiday där Rocknytts Calle Englund  fått ställa några frågor till bandets sångare, Fred Burman.
Hej och välkomna till Sweden Rock! Det blev ju som bekant ingen festival varken 2020 eller 2021. Vad har ni gjort under tiden?
 – Tack! Vi har lagt mer tid än vad vi någonsin har gjort tidigare på att skriva och pre-prodda en samling låtar som vi nu är mitt i processen av att spela in. Vi har haft för vana att släppa ny skiva vartannat år eller så, men den här gången har vi dubblat tiden och ansträngningen i alla led, så det har fått ta lite mer tid. Vi räknar så klart med att den blir dubbelt så bra också haha.
Har ni några speciella minnen av Sweden Rock?
– Personligen har jag inte varit på så mycket festivaler de senaste åren om jag inte själv spelat och det här blir ju STAH’s debut, så det var länge sedan jag var där. Jag var där med min far första året det gick under namnet Sweden Rock Festival (1999?) och såg Dee Snider, Alice Cooper, Motorhead m.fl. Och 2006 spelade jag med ett annat band, det var otroligt fett och efteråt såg jag W.A.S.P. och Testament minns jag.
Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
”Love Me Like I Love Me” är en personlig favorit som jag tror överraskar live. Annars har vi avslutat de flesta av alla spelningar under våra 15+ år med låten ”Heartbreaker” från debutskivan. Och då brukar det vara svårt att värja sig, vare sig man står på scen eller framför.
Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Vi kommer ju tyvärr på lördagen och missar det mesta. Jag hade inte missat en sekund av Megadeth annars. Browsing Collection skulle jag inte heller ha missat.Och du kommer nog se mig springa fram och tillbaka mellan Guns och Wormwood på lördagkvällen.
Vad är roligast, att lira på en svettig klubb eller på en stor festivalscen? Varför?
– Alltså, lika roligt. Svettiga klubbar har vi gjort i större utsträckning och energin är omedelbar och studsar tacksamt mellan publiken och bandet. En festivalscen är alltid spännande tycker jag, i sin oförutsägbarhet. Vi vet inte riktigt vilken typ av publik som har pallrat sig till vår konsert. Rysk roulette inför en levande publik, så att säga.
På era sociala medier har ni lagt ut flertaliga inlägg från studion, kan vi förvänta oss en ny skiva inom en snar framtid?
– Ja, inspelningen är i slutfasen. Men jag vågar inte lova exakt när. Men tanken är att lyfta på locket i år.
Varför ska man inte missa er spelning på Sweden Rock?
– När vi var bokade till festivalen 2020 hade vi en ny skiva ute, en turné med Backyard Babies i ryggen. Nu har vi bara stått på scen en gång sedan februari 2020 så vi är i ett läge då vi kanske inte har rutinen vi hade då, men hungern är enorm och allt känns lite nytt och spännande på en nästan elektrisk nivå. Vi brukar alltid hitta en energi tillsammans på scen, men känslan är att det kommer att bli nästintill självantändning på SRF i sommar.

Satan Takes A Holiday spelar lördag 11 juni.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER