VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med BOMBUS

klar-infor-swedenrock2014

Med 67 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Nästa band ut i denna serie är svenska rockarna BOMBUS från Göteborg. Rocknytts Christian Larsson fick chansen att ställa några frågor till Fredrik “Feffe” Berglund.

 

Det är en konst att skapa något nytt av välkända beståndsdelar. Göteborgska Bombus har lyckats. Deras speciella blandning av metal, punk och rock’n’roll är originell. Den är också tung, rå, släpig, svängig och pang på – recensenter har refererat till namn som Motörhead, Melvins, Venom och Entombed. Förstlingsverket ”Bombus” (2010) blev en snackis bland såväl hårdrocksfans som kritiker. Uppföljaren ”The poet and the parrot” (2013) har befordrat bandet till headlinerstatus på internationell nivå. Kort sagt är Bombus ett av de snabbast växande svenska hårdrocksbanden just nu.


På Sweden Rocks hemsida beskrivs ni som ett av de snabbast växande svenska hårdrocksbanden just nu, hur känns det?

– Vet ju inte om det stämmer helt och hållet men det har gått bra och det känns som om att fler och fler upptäcker oss och uppskattar vad vi gör, och det är ju precis hur kul som helst.

Under 2013 släppte ni ”The Poet and The Parrot” som hyllades av mer eller mindre allt och alla. Hur reagerar man på en sådan fin respons?

Bara att suga åt sig. Kul med bra respons. Vi har generellt fått bra recensioner på våra alster och gigs och det betyder ju att man gör nånting rätt. So far so good. Att nya plattan togs emot väl är extra kul eftersom den skiljer sig en hel del mot den förra. Det ökar suget på att ratta ihop en ny platta som skiljer minst lika mycket mot tidigare material igen.

Vad betyder spelningen på SRF för er?

– SRF är en redig svensk festival med en stor heterogen publik som har fått något av en särställning bland svenska rockfestivaler. Folk åker tillbaka år efter år och väljer SRF före andra festivaler som kommer och går. Vi har aldrig lirat där innan och är glada över att kunna bocka av den från listan också. Ser mycket fram emot det.

Vad är det bästa med den svenska rockpubliken?

Svensk rockpublik skiljer sig faktiskt en del om man jämför med övrig. Svenska heavy mettlers är rätt medvetna, petiga och snobbiga när det kommer till musik. Detta menar jag på ett positivt sätt. Svensk publik köper i allmänhet inte vad skit som helst och det gör också tror jag att det finns en stor lojalitet till de band man faktiskt tycker är bra. Med den generella medvetenheten kommer också till en hyfsad öppenhet gentemot band som inte smidigt faller in i mallen och spelar ABC-rock. Det är ju bra.

Kommer ni att själva se något band under festivalen, något särskilt du ser fram emot i så fall?

Vi har lite polare som spelar under festivalen som skall bli kul att både se live och tjöta med i vimlet. Bland annat Black Trip. Sen kan det ju alltid av mer eller mindre nostalgiska skäl vara roligt att pricka in några av de gamla dinosaurierna när de rockar loss och visar var skåpet skall stå (eller skulle stå i vissa fall).

Hur ser framtiden ut för Bombus efter er spelning på SRF?

– Ljus. Vi har lyckats fylla sommaren rätt bra med festivaler, turnéplanerna för hösten börjar ta form och ny platta knåpas redan på. Så det kommer nog bli hur bra som helst tänker vi. Fast det vet man ju aldrig. Flygplan kan ju krascha och turnébussar likaså. Vi hoppas på det bästa.

Det var allt jag hade, tack för att ni tog er tid och hoppas ni får det kanon framöver.

– Tack ska du ha och detsamma önskar vi dig och eventuella läsare.

{youtube}5_Ejx9WPvec{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link