LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Facebook
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Baest

Årets upplaga av Sweden Rock Festival närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är danska Baest där Rocknytts Mattias Högström fått ställa några frågor till bandets gitarrist, Svend Karlsson.

Baest från Århus är influerade av klassisk Stockholms-death metal liksom av Death, Morbid Angel, Bolt Thrower och Bloodbath. Efter en EP och två album – “Danse macabre” (2018) och “Venenum” (2019) – var de Danmarks mest framgångsrika death metal-band någonsin. Baests genombrott även på den internationella death metal-scenen ter sig inte så avlägset – aktuella tredje albumet “Necro sapiens” är en logisk och värdig fortsättning.


Hej och välkomna till Sweden Rock Festival. Om jag inte har helt fel så blir det första gången ni spelar här.

Tack och ja, det blir första gången för oss. Vi är supertaggade.

Annons:

Festivalen blev av välkända skäl inställd både 2020 och 2021. Vad har ni gjort under tiden som världen var nedstängd på grund av covidpandemin?

Vi har repat och skrivit nya låtar. Vi använde tiden under den första nedstängningen till att skriva vårt tredje album “Necro Sapiens” och nu släpper vi en EP den 27/5 med titeln “Justitia”.
Vi har hållit oss sysselsatta nere i bandhålan.

För de som inte vet. Vilka är Baest?

BAEST är ett danskt metalband som skriver death metallåtar med en touch av klassiska tunga riff och melodier. Vi är väldigt influerade av de svenska giganterna Entombed och Opeth.

Vilken av era låtar tycker du bäst om att spela live och varför?

Vi älskar verkligen att spela de nya singlarna “Ecclesia” och “Gargoyls”. Publiken verkar verkligen uppskatta dem och vi njuter av att spela nya riff när vi står på scenen!

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

En heavy metal extravaganza show! Och ett gäng grabbar på scenen som verkligen njuter av det så förhoppningsvis kommer ni också att uppskatta showen.

Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlista för en festivalspelning? Hur tänker ni kring setlistan?

Med alla nya releaser börjar det bli svårt att få med allt vi vill spela. Den här gången vill vi dock fokusera på nyare låtar och försöka visa alla olika sidor av BAEST.

Är det något av de andra banden på årets festival du verkligen skulle vilja se?

Grave, Kvelertak och Mercyful Fate.

Om vi struntar i de ekonomiska aspekterna. Vilken artist eller band skulle du gärna vilja samarbeta med?

Opeth skulle verkligen vara en dröm som blev sann!! Bara att få se dem spela kväll efter kväll eller till och med göra något projekt tillsammans med dem skulle vara fantastiskt och intressant.

När ni har lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas du att publiken tar med sig från er spelning?

Vi hoppas att de ser och förstår vad vi försöker göra och att de uppskattat vårat försök att blanda in hårdrock i death metal. Och så hoppas vi även att de uppskattat en liveshow utan några konstigheter, Endast ren rock n roll!

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi ses på festivalen!

Skål! Vi ses där.

Baest spelar fredag den 10 juni kl. 15.00 på Rockklassiker Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT