ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Eleine – Sweden Rock Festival 2022-06-11

Eleine kan vara ett av de smartaste, mest framåtskridande band som finns i dagsläget. Får man chansen att spela på Sweden Rock Festival, så ser Eleine till att samtidigt göra en liveinspelning av det hela inför ett fullsmockat berg av folk vid Silja Stage. Det är snygg dekor, snygga kläder och självklart så skiner Madeleine Liljestam allra mest av alla i bandet. Man är också väldigt noga med att vid ett flertal tillfällen påminna publik om att man ska stanna kvar och vara med på videoinspelningen och det lockade självklart många att ge det där lilla extra sista dagen på festivalen.

Eniemies drar igång kalaset, och det är uppenbart att Eleine har jobbat hårt med det visuella och har spelat så pass mycket att man har bra rutin på scenen. As I Breath, är ett givet tunggung och bakfyllan börjar släppa i publikledet och man tar tillfället i akt att njuta av sista dagen. Bandet satsar på säkra kort, och i dagsljus så är det musiken som får tala då effekterna på scenen ter sig ganska tama och Ava of Death leder oss in på Dancing in Hell. Eleines musik och både maffig och i längden ganska mastig, och långa låtar som Memoriam och Where Your Rotting Corpse Lie gör att man tappar lite styrfart både på scen och publiken orkar inte riktigt hålla fanan högt trots påminnelse om videoinspelning och att man inte får glömma att köpa merchandise.

Jag skulle önska att Eleine vågade bryta lite ny mark, då låtar som All Shall Burn och Sanity har gjorts så många gånger förut och förutom den snygga ytan vill man ha något som särskiljer bandet från så många andra i den genren. Death Incarnate är väl inte banbrytande men har det där som gör att man vill höra låten om och om igen. Här får man publiken med sig igen, och nävarna flyger i luften och avslutningen blir riktigt snygg Break Take Live. Här känns det som konserten verkligen börjar ta fart men då är det tyvärr slut och Eleine tackar för sig och den trogna skara fans man har skaffat sig genom åren vill verkligen inte lämna området. Jag tycker att det är starkt att prestera så pass bra, och det under förutsättningarna att man samtidigt spelade in en livevideo.

Betyg: 3.5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER