VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Black Christmass inställt – Endagsfestival ersätter

Det var i mitten på november som vi nåddes av nyheten att det fjärde året av Black Christmass ställs in på grund av dålig biljettförsäljning. Nu meddelar arrangören, Skrikhult Production, att det istället blir en helkväll med fem utav de band som skulle spelat på festivalen.

Meddelandet som arrangören gick ut med den 13 november löd:


“Det fjärde året av Black Christmass som skulle ha ägt rum mellan den 15-16 december måste tyvärr ställas in på grund av dålig biljettförsäljning. 
Det känns tungt att behöva döda ett projekt som man levt dagligen med i över fyra år och det jag genomgår nu är varje arrangörs mardröm Jag vet hur många av er som har planerat detta, sett fram emot detta, planerat resor etc. och speciellt till er vill jag bara beklaga allt obehag som detta kan medföra.

Jag har haft förmånen att få jobba med världens bästa publik i tre år och det har varit underbart att se er. Måste även tacka United Vision som sett till att evenemanget rullat så smidigt. Vill även tacka alla band, utställare och folk som ställt upp i vått och torrt. Ni är alla underbara och jag hoppas att vi kommer att få jobba tillsammans inom en snar framtid igen.

Orsaker kan man alltid spekulera om, men uppenbart är att vi i år inte lyckades få fram ett program som tilltalar tillräckligt stor publik. Just nu räcker det för mig som förklaring och det är med ett tungt hjärta jag skickar ut min sista release som arrangör till Black Christmass.”

 

Nu meddelas det alltså att det trots allt blir en kväll med fem av de band som skulle ha spelat på festivalen. Den 15 december kommer en helkväll betitlad ”Saving Christmass” att äga rum på Arbis i Norrköping med fem av de akter som tidigare bokats för Black Christmass. De grupper det handlar om är tyska trashmetalbandet Sodom, med Tom Angelripper i spetsen; österrikiska Belphegor, svenska Merciless; trash/speedmetalbandet Tyranex samt östgötska dödsmetallbandet Throne of Heresy.

Man kommer också att arbeta för att det kommer att bli en konstutställning under kvällen och även försäljare på plats för att återskapa känslan av Black market.

Om man har biljetter till inställda Black Christmass måste dessa bytas in och nya inhandlas via www.skrikhult.se.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter