Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Sodom

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” fortsätter och festivalen närmar sig med stormsteg. Nästa band ut är thrashvärldens giganter Sodom. Rocknytts Andreas Östlund ställde några frågor till Tom Angelripper.

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” fortsätter och festivalen närmar sig med stormsteg. Nästa band ut är thrashvärldens giganter Sodom. Rocknytts Andreas Östlund ställde några frågor till Tom Angelripper.

Med 16 studioalbum och över 8 miljoner sålda skivor hör Sodom till thrashvärldens giganter. Deras tidigaste släpp under 1985-86 banade väg för modern black metal, och med succéalbumet “Agent Orange” (1989) slog de igenom på allvar. Då som nu har Tom Angelripper (sång/bas) med manskap hållit fast vid rått ös och krigiska texter som grund för Sodoms sound. Senaste albumet “Genesis XIX” (2020), deras första som fyrmannaband med klassiske gitarristen Frank Blackfire tillbaka, gladde deras lojala fans med att vara ännu hårdare än vanligt.

Har ni spelat på Sweden Rock tidigare och vad har ni för förväntningar inför festivalen?
– Ja, vi har varit där förut, men jag kan inte säga exakt när. Jag får leta igenom i  arkivet. Men vi var helt nöjda med denna välorganiserade festival. Jag gillade särskilt mångfalden av banden och de olika musikaliska inriktningarna. Det finns alltid något för alla. 

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
– Jag ser särskilt fram emot att se Mercyful Fate. De var alltid ett av mina favoritband. Jag skulle också vilja se Lee Aaron men hon spelar samtidigt som vi står på scenen. Too bad! 

Hur är det att spela på festival, i jämförelse med klubb eller arena?
– Jag gillar båda. På klubbarna har man förstås en intensivare kontakt med fansen, men stora festivaler ger oss möjlighet att presentera vår musik för en större publik. Som musiker måste man anpassa sig till alla situationer, men vi har alltid kul. 

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2022?
– Efter det långa påtvingade uppehållet kunde vi boka in några föreställningar igen och är väldigt glada över det. I år firar vi 40-årsjubileum och kommer även att släppa en skiva som ackompanjemang. I slutet av året vill vi ut på turné och jobbar redan på nya låtar till ett album som ska släppas 2023 

Bästa livebandet genom tiderna?
– Mitt favoritband är och kommer alltid att vara Slayer, oavsett om det är live eller i studion. Det är synd att de slutade, men någon gång är varje fest över. 

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?
– Jag tror att vi har spelat i stort sett alla festivaler runt om i världen, men vi har aldrig varit på Belgiens Graspop. Hoppas det kommer en dag. 

Vad kännetecknar en bra festival?
– Den goda organisationen som garanterar en smidig process, samt viljan att ta hand om artisterna. Tekniken måste förstås också fungera med så att alla verkligen kan gå hem nöjda i slutändan. Men jag är inte alls orolig för SRF. 

Stort tack, vi syns på SRF! 

Sodom spelar på Rock Stage, torsdag den 9 juni kl 14:30.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER