VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Teaze klara för Time To Rock Festival

Time To Rock fortsätter fylla på sin lineup till nästa års festivalupplaga.

Det senaste bandet som presenterats är TEAZE.


Så här säger festivalen själva om bandsläppet:

Här kan vi leverera en riktigt unik bokning av ett band som gör sin första spelning i Europa någonsin! TEAZE kom från Windsor, Ontario. Bara en kort resa över bron från Detroit, Michigan. De andades Detroits FM radio och influerades av traktens lokala band och artister som Bob Seger System, MC5, The Stooges, Grand Funk och Brownsville Station. Denna blandade mix av power rock, r&b och hårdrock fick TEAZE att sticka ut i Kanada som doften av en Marlboro i en ölbar i Ontario. Det var något nästan okanadensiskt över den enorma glöd som TEAZE visade. Brian Danter sjöng “’til it hurt”. Mark Bradac och Chuck Price uppfann slamdans (och det var medan de spelade sina gitarrer). Mike Kozak, som aldrig lät sitt trumset komma i vägen för självuttryck, gick regelbundet skrikande från scenen för att vara närmare sin publik. Det var tre eller fyra föreställningar i en och ingen hade en bra etikett för det. Vad var detta?

Annons:

Det första TEAZE-albumet spelades in 1976 i en studio nära Toronto som heter The Grange. Bandet trodde att de spelade in demos. Ändå släpptes en LP som heter “TEAZE”. Det fortsatte till slut med att sälja fler exemplar i Sverige än Kanada. Efter det signerades TEAZE av Aquarius Records och bandet flyttade till Montreal. I slutet av 1977 gjorde de ett album som heter “ON THE LOOSE” med producenten George Lagios. Den stora hiten visade sig vara en countrystilad låt som heter “SWEET MISERY.” Att säga att “SWEET MISERY” förstörde bandets image är faktiskt en underdrift. Folk som gillade låten tenderade att ogilla allt annat med bandet. Det gjorde att de som varit intresserade av det verkliga TEAZE kom ofta aldrig förbi Floyd Cramer-introt.
Nästa album markerade ännu en milstolpe. Det var den första spelningen utanför Kanada. Det var deras första turné som headliner. Det var deras första (och enda) livealbum, “TOUR OF JAPAN.”
Men efter 5 plattor så var det över och man gjorde sin sista spelning 1980.

Intresset för bandet började ta fart igen när Internet slog igenom och vi rullar fram till 2018 då Bradac tog upp idén med Danter om en återförening och efter en middag på stan med hela det gamla bandet så tog man beslutet att gå “all in”. En fullsatt Windsor Walkerville Theater vintern 2018 var bandets första tillsammans på nästan 39 år och det var en total succé. De som såg bandet vittnar om att bandet låter precis lika bra nu som när det begav sig och de har behållit sin styrka i att inte bara låta bra utan även ge publiken en riktig show. Som ni vet så kom det ju så småningom en pandemi som lamslog hela världen och bl.a. så satte det stopp för Teaze att spela i Japan igen. MEN nu så kommer dom alltså till oss i Knislinge och gör sin första spelning någonsin i Europa och gillar du klassik hårdrock så kommer du bli helt såld på detta Kanadensiska band som borde varit betydligt större än va dom är. Men dom är tillbaka tillsammans i alla fall och vi är grymt stolta att ha dem på Time To Rock Festival!Hittills presenterade band:
SAXON, BLIND GUARDIAN, MSG, D-A-D, THE HOOTERS, ALESTORM, MOLLY HATCHET, HELLHAMMER PERFORMED BY TOM G WARRIOR’S TRIUMPH OF DEATH, TRIPTYKON PERFORMING CELTIC FROST, TRIPTYKON, THE TOY DOLLS, SHAM 69, ULI JON ROTH, ROSS THE BOSS, HARDLINE, TEAZE, MASTERPLAN, ANGEL WITCH, TYGERS OF PAN TANG, MARKY RAMONE’S BLITZKRIEG, BOURBON BOYS, TREAT, BACKSTREET CRAWLER, DREAM EVIL, STEVE ‘N’ SEAGULLS, THE CRUEL INTENTIONS, THE QUILL, TUNGSTEN, KNOGJÄRN, PRINS SVART, SAFFIRE och STRÖM.
Ytterligare 8 band kommer att presenteras.

Säkra din biljett: www.timetorock.se

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT