VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Time To Rock Festival: Rocknytt Tent Stage – Scenen för svensk rockmusik!

Ytterligare sju akter är nu klara för sommarens Time To Rock Festival!

Festivalarrangören meddelar;


När vi tog beslutet om att lägga till en tredje scen på festivalen och ta ett stort steg framåt i vår utveckling som festival så bestämde vi oss ganska snabbt att vi ville ha en stor tältscen med riktig klubbkänsla. Men också att vi helt och hållet skulle tillägna den till svenska band och svensk rockmusik. Sverige har så otroligt många bra band och det vill vi verkligen trycka på. Tillsammans med vår samarbetspartner Rocknytt.net (Sveriges största webzine) har vi under hösten jobbat och slipat på konceptet och vi är nöjda till max.

Två band är redan presenterade som kommer att spela på denna nya scen: TUNGSTEN och KNOGJÄRN.

Annons:

Idag så kan vi då presentera ytterligare sju band och vi gör det med stolthet, för vi är sjukt nöjda med vad vi har bokat.

Först ut är TREAT som inte behöver någon längre presentation. De har varit med ett bra tag (närmare 40 år har vi hört, trots att de bara ser ut att vara 25 bast) och svensk melodiös hårdrock blir inte bättre än så! Legendarer tamigfan!

Vi går vidare med DREAM EVIL som också varit på tapeten en del år och med en episk hymn som “Book of Heavy Metal” i bagaget så råder inga tvivel att detta blir en härligt tung spelning med mycket singalong. Stenhårt!

Lite högklassig sleaze måste vi ju också ha så därför kan vi presentera THE CRUEL INTENTIONS som levererar högoktanig energi i massor. Bästa svenska sleazebandet just nu rent av? Ett av dem utan tvekan.

AC/DC på svenska? Ja så skriver många om den kanske hetaste nykomlingen på länge, nämligen bandet som skiter fullständigt i elkrisen och levererar tung och svängig hårdrock på svenska: STRÖM för fan! STRÖM!

Sen så har vi ju bandet som kanske är den största “hidden gem” vi har i landet. THE QUILL. Stoner säger några, men detta bandet är så mycket mer än så. Det osar Deep Purple, Black Sabbath och en skvätt Monster Magnet och Kyuss om dem. Dessutom har de kanske Sveriges bästa hårdrockssångare i Magnus Ekwall (Vi sa kanske så att ingen blir sur, men helvete vad bra han är). Dom släppte sin debut redan 1995, men har du av någon anledning missat detta band. SPANA IN DEM!

Två band kvar att presentera och vi börjar med ännu en het nykomling och ett band som lirar tung retrohårdrock på svenska och de gör det med bravur och riktigt starka låtar. Nu har man dessutom Mats Levén på sång (som också är i den absoluta toppen av svenska rocksångare). Vi ger er stolt PRINS SVART. Detta är riktigt RIKTIGT bra!

Sist ut under denna presentation är SAFFIRE från Göteborg som utan tvekan är ett av de starkaste banden på den svenska, melodiska heavy metal-himlen med fyra starka plattor i bagaget. Tre av medlemmarna besökte oss faktiskt redan 2022, då som medlemmar i projektet Gathering of Kings.

Inom kort kommer vi också presentera en bandtävling i samarbete med Rocknytt där 3 svenska band kommer att få chansen att spela i Rocknyttältet 2023. Mer om detta inom kort!

Hittills presenterade band:
SAXON, MSG, D-A-D, THE HOOTERS, MOLLY HATCHET, HELLHAMMER PERFORMED BY TOM G WARRIOR’S TRIUMPH OF DEATH, TRIPTYKON PERFORMING CELTIC FROST, TRIPTYKON, THE TOY DOLLS, SHAM 69, ULI JON ROTH, ROSS THE BOSS, BACKSTREET CRAWLER, MASTERPLAN, ANGEL WITCH, TYGERS OF PAN TANG, BOURBON BOYS, TREAT, DREAM EVIL, THE CRUEL INTENTIONS, THE QUILL, TUNGSTEN, KNOGJÄRN, PRINS SVART, SAFFIRE och STRÖM.
Ytterligare 14 band kommer att presenteras.

Säkra din biljett innan tomten snor alla: www.timetorock.se

Time To Rock Festival: Rocknytt Tent Stage - Scenen för svensk rockmusik! 1

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT