ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Inglorious – Ride To Nowhere

Inglorious är tillbaka med sitt tredje studioalbum. Det blir lite av en skräll varje gång som det engelska rockbandet släpper nytt. Inglorious-plattan (deras självbetitlade förstis) var ett lysande debutalbum och Inglorious II överträffade sin föregångare med bravur, om jag får säga det själv. Inglorious musik präglas av starka melodier och har ett riktigt kraftpaket till frontman i Nathan James.

Efter albumet släpptes blev det klart att Danny Dela Cruz skulle ta över svensken Andreas Eriksson på gitarr. Även om det är synd att han lämnat så får man på Ride To Nowhere höra ett par sista, schyssta riff från Andreas.


En sak som känns ny i förhållande till tidigare album är soundet i överlag. Jag vet inte om det beror på albumets tema. Titeln Ride To Nowhere ger ju ett ganska nihilistiskt intryck. Inte lika AOR-lättsamt som tidigare. Ibland svänger det mot moll, ibland låter det lite jazzinspirerat, basen får ta mycket plats och så vidare. Särskilt I Don’t Know You känns jazzig, åtminstone tills rockinslagen fullkomligen spränger sig igenom.

Liar är ett exempel som fungerar bra för att visa upp den mörkare tonen i albumet. Även Freak Show är till viss del gloomy rent instrumentalt. Experimenterandet är intressant, och även om jag klamrar mig fast vid föregående plattor likt ett envist barn så är det här ett av skivbolaget Frontiers mest spännande släpp på ett bra tag. Albumet är även lagom späckat med låtar. 11 känns som ett bra antal, varken för mycket eller för lite.

Så, borde man fortsätta lyssna på Inglorious 2019? Svaret är förstås; klart som fan!

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link