ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Father & Son – Unholy Ghost

fatherandsonunholyghost250

FATHER & SON är ett band bestående av två generationer Molund och Gramfors(far och son), samt sångaren Petter Reingardt. Dessa kommer från Stockholm och de spelar gammal klassisk hårdrock, med en något uppdaterad ljudbild. Rent stilmässigt så spretar det lite åt alla håll, men det känns aldrig splittrat. Som influenser kan man bland annat nämna DEEP PURPLE, BLACK SABBATH och LED ZEPPELIN. “Unholy Ghost” är deras tredje alster sedan starten 2011, men det är första gången jag hör talas om dem. Bättre sent än aldrig heter det ju!
Sånginsatsen av Petter Reingardt är lite av ett “mysterium”, då den låter kanon på en del låtar och är lite i svajigaste laget på andra spår. Frågan är om sången är inspelat med ett eller flera tidsglapp emellan eller omman sträckinspelad den och rösten helt enkelt tagit stryk under inspelningens gång? Dock måste jag säga att med en jämnare insats nästa gång, så håller sången mer än väl måttet. Texterna är allt från roliga, ockulta, till hyfsat allvarliga och mig gör det inget med lite “toktexter”. Jag gillar ju för bövelen STEEL PANTHER!
Gillar man “retrovågen” som sköljt över landet under de senaste åren, så tycker jag definitivt man ska kolla upp FATHER & SON, det är de helt klart värda, även om de har en liten bit kvar för att de ska kliva upp bland de allra främsta banden i genren. Nästa platta har en stor chans att bli deras ordentliga genombrott. Kämpa på gubbar!

Band: Father & Son
Titel: Unholy Ghost
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Klubb Super 8 Fonogram
Speltid: 46min
Releasedatum: 2015-04-08
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Holy Ghost

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER