ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Leaves’ Eyes – King Of Kings

leaveseyeskingofkings250
Det pågår en debatt på Sweden Rock Message Board där vissa är för att det ska vara jämlikhet mellan könen även på Sweden Rock Festival. Jag kan säga att de flesta är dock emot detta av den enkla anledningen att det finns inte tillräckligt många bra band med kvinnliga medlemmar för att fylla 50% av tiden på festivalen. Jag är en av de som tillhör den senare skaran. Och inte gör Leaves’ Eyes nya platta “King Of Kings” att jag ändrar uppfattning heller.

Liv Kristine är född i Stavanger, Norge och hon är en synnerligen känd sångerska inom sin genre gothic metal. Leaves’ Eyes bildades 2003 kort före att Liv fick sparken från bandet Theatre Of Tragedy. Plattan “King Of Kings” har sina stunder, men det är långt ifrån ett helgjutet album där samtliga låtar fyller någon form av funktion. Det börjar förtroendeingivande med låtar som “King Of Kings”, “Halvdan The Black” och “The Waking Eye”. Därefter går plattan in i ett vakuum där det mesta känns som ett enda stort frågetecken.

“Blazing Waters” och “Swords In Rock” sätter dock en punkt som gör att bandet kommer undan med godkänt, men inte mer. Och för att återanknyta till det jag skriver i början så skulle jag naturligtvis inte må dåligt av att se Leaves’ Eyes på Sweden Rock, men det här att det ska vara jämn könsfördelning bland artisterna på en hårdrocksfestival känns oerhört konstigt.

Band: Leaves’ Eyes
Titel: King Of Kings
Genre: Gothic Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2015-09-04
Betyg: 5/10
Bästa låt: Blazing Waters

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER